Cemil Çiçek HSYK'yı fena bombaladı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek yeni HSYK düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Çiçek, "Anayasa'ya uygunluk ilk incelenecek konudur. Her kanun tasarını Meclis'e geldiğinde tartışılır. Tartışma yapılır. Herkes düşüncesini söyler. Komisyon üyesi arkadaşları

Cemil Çiçek HSYK'yı fena bombaladı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek yeni HSYK düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiçek, "Anayasa'ya uygunluk ilk incelenecek konudur. Her kanun tasarını Meclis'e geldiğinde tartışılır. Tartışma yapılır. Herkes düşüncesini söyler. Komisyon üyesi arkadaşlarımız bundan istifade eder." dedi.

"SİYASET YAPACAKLARSA GELİRLER BİR PARTİYE GİRERLER"

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Siyaset yapacaklarsa gelirler bir partiye girerler. Kayıt dışı siyasetten ne kalıyorsa biz onu yapıyoruz. Filanca kuruluş benden çok siyaset yapıyor. Kendi görevleri dışiında kayıt dışı siyaset yapıyor. Herkes vicdan muhasebesi özeleştiri yapsın.

Sokak ülke nereye gidiyor diye konuşuluyor? Bu nereye gider?

Vatandaş ne isterse konuşur. Elbette vatandaş seçimler var bu sebeple ne oluyor ne bitiyor her şeyi sorar, düşünür, konuşur. Toplumun konuşmaması tehlikelidir.

Mutabık kalamadığımız bir nokta var. Her türlü sorun hukuk işletilecek çözülecektir. Yapmamız gerek bu mekanizmayı çalıştırmaktır.

Ceza MAhkemesi çalışıyor mu bu ülkede? Meclis Başkanı bu lafları ilk kez konuşuluyor gibi söylüyorsunuz. Savcının elinde olması gereken dosya nasıl oluyor da elde oluyor. Birilerini sabahın 3'ünde götürüyoruz. İyi de soruşturmanın gizliliği de ihlaldir. Onu da ihlal ediyoruz. Türkiye önemli ülke. Övünmek için söylemiyoruz. Yazılan çizilen her türlü tartışma Türkiye'deki kadar dışarıda bir değerlendirme konusu yapılıyor. Türkiye'de bu adamların yatırımları var. Benim yanlışım başkasının yanlışının gerekçesi olamaz.

ALİ AŞLIK TWİTTİ

Siyasetçi dilini iyi kullanması lazım. Kamuoyunu meşgul edecek sonra ben bunu söylemedim diyecek. Birbirimizle ilgili güzel temennilerde bulunalım. Dilimizle başkalarına zarar vermeyelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset