Cem Uzan'a ŞOK

Türkiye'ye karşı 100 milyar dolarlık dava açan Cem Uzan'ın zulaları bitmiyor. Bu yılın başında Hong Kong ve Singapur'da zulası ortaya çıkan Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki parası da tehlikede Türkiye'ye karşı uluslararası mahkemelerde açtığı yakla

Cem Uzan'a ŞOK
Türkiye'ye karşı 100 milyar dolarlık dava açan Cem Uzan'ın zulaları bitmiyor. Bu yılın başında Hong Kong ve Singapur'da zulası ortaya çıkan Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki parası da tehlikede
 
Türkiye'ye karşı uluslararası mahkemelerde açtığı yaklaşık 100 milyar dolarlık davaların tümünü kaybeden işadamı Cem Uzan'a bir kötü haber de Körfez'den geldi. Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki zulasına el konulacak. Uzun yıllardır 2 milyar dolardan fazla olan borcu ödenmediği için Uzan'ın peşine düşen Motorola, Türk işadamının Birleşik Arap Emirlikleri'nde küresel bir bankadaki parasını buldu. Motorola avukatları, 30 milyon dolarlık paraya el konulması için New York Mahkemesi'ne başvurdu. Uzan ailesine ait paranın, dünyanın en büyük bankalarından biri olan İngiltere merkezli Standard Chartered'da olduğu öğrenildi. Bu yılın mart ayında da Uzan'ın Uzakdoğu'daki bir başka zulasına ulaşıldı.
 
UZAKDOĞU BAĞLANTISI
 
ABD'li Yargıç Jed Rakoff'un Motorola'ya başta Cem-Hakan Uzan kardeşler olmak üzere ailenin e-maillerini izleme izni vermesinin ardından Asya'da yatırımları olduğu ortaya çıktı. Uzanlar'ın internet yazışmalarından Hong Kong ve Singapur'da da mal varlıkları olduğu tespit edildi. Motorola tarafından hemen bu ülkelerdeki mahkemelere gerekli başvurular yapıldı.
 
5.2 MİLYAR DOLARLIK DAVA AÇTI
 
15 Kasım 2013'te Hong Kong'da, 18 Kasım'da da Singapur'da Uzanlar'a ait olduğu tespit edilen tüm mal varlıkları donduruldu. Motorola Uzan ailesinden kişilerin de bulunduğu 12 sanığa, Hong Kong'da 5.26 milyar dolarlık dava açtı. Dava açılanlar arasında Kemal Uzan, oğulları Cem ve Hakan Uzan da var. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler