Çelik'ten tezkere açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, 'Bu, bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir' dedi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, TBMM'de kabul edilen tezkereyle ilgili ''Bu, bir sa

Çelik'ten tezkere açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, 'Bu, bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, TBMM'de kabul edilen tezkereyle ilgili ''Bu, bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir. Eğer güven ve barış istiyorsanız, her an cenge hazır olmanız lazım. Biz tabii kararlılıkla sınırlarımızı, vatandaşlarımızı, ülkemizi ve ülkemizin menfaatlerini elbette hükümet ve devlet olarak koruyacağız. Bu tezkere bunun içindir'' dedi.
 
Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) isimleri ve görevlerini açıkladı.
 
Eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildiğini belirten Çelik, Teşkilat Başkanlığını görevine İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in, Seçim İşleri Başkanlığı görevine ise Anayasa Profesörü Mustafa Şentop'un getirildiğini söyledi.
 
Kendisinin, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile Parti Sözcülüğü görevini sürdüreceğini ifade eden Çelik, Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik ile Sosyal İlişkiler Başkanı Nükhet Hotar'ın görevlerine devam edeceğini dile getirdi.
 
Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Milletvekili Menderes Mehmet Tevfik Türel'in getirildiğini bildiren Çelik, şunları kaydetti:
 
''Ekonomi İşleri Başkanlığı, Has Parti Genel Başkanı iken arkadaşları ile birlikte partilerini fesh edip aramıza katılan ve AK Parti ile bütünleşme sağlayan iktisat profesörü Numan Kurtulmuş tarafından bundan sonraki süreçte yürütülecek. Partimizin kuruluşundan beri, değerli arkadaşımız, çok önemli gerçekten ekonomik görüşlere sahip olan Ankara Milletvekili Bülent Gedikli tarafından yürütülüyordu. Bu dönem böyle bir değişiklik yapıldı.
 
Halkla ilişkiler Başkanlığı'nı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile devam ettireceğiz. Mali ve İdari İlişkiler Başkanlığı'nı, yani bir manada partimizin maliye bakanlığını, Sayın Ahmet Edip Uğur yapıyordu, bundan sonraki dönemde de kendisi devam ettirecek.
 
Ar-Ge Başkanılığı'nda bir değişiklik yapıldı. Ar-Ge Başkanlığı'nı Reha Denemeç yürütüyordu. Bu dönem, bu görev eski Demokrat Parti Genel Başkanı ve bu dönem AK Parti MKYK üyesi olan Süleyman Soylu tarafından yürütülecektir.''
 
Genel Sekreterlik görevini Ankara Milletvekili Haluk İpek'in sürdüreceğini ifade eden Çelik, yeni listenin AK Parti'ye, tüm camiaya, Türk demokrasi hayatına ve tüm millete hayırlı olmasını diledi.
     
-''Kapıda bir savaş mı var, paniği asla olmasın''-
Çelik, Esed güçleri tarafından yapılan saldırı sonucunda bir top mermisinin bir eve isabet ettiğini hatırlatarak, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diledi.
 
Türkiye'nin bu konuda da çok önemli kararlılık sergilediğini ve derhal tezkerenin büyük çoğunlukla TBMM'de kabul edildiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:
 
''Bir kez daha huzurunuzda şunu ifade etmek isterim, bu bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir. Eğer güven ve barış istiyorsanız, her an cenge hazır olmanız lazım. Biz tabii kararlılıkla sınırlarımızı, vatandaşlarımızı, ülkemizi ve ülkemizin menfaatlerini elbette hükümet ve devlet olarak koruyacağız. Bu, tezkere bunun içindir. Kamuoyunda, özellikle vatandaşlarımıza sesleniyorum, 'Kapıda bir savaş mı var-' paniği asla olmasın. Biz yeri ve zamanı geldiğinde tıpkı karşı taraftan ateş eden top bataryalarının vurulması gibi, gerektiği zaman Türkiye bu müdahaleleri yapacaktır ama kendi yasama organından, yürütme organı böyle bir yetki almıştır ve silahlı kuvvetlerimiz bu manada kendilerine yetki verildiği zamanda bu görevleri yerine getireceklerdir.''
     
-''Kongremiz, demokrasi şöleni havasında geçti''-
MKYK'nın temel konusunun kongre olduğunu belirten Çelik, ''Hepinizin izlediği gibi kongremiz büyük bir disiplin, büyük bir tertip, düzen ve adeta bir demokrasi şöleni havasında geçti'' dedi.
 
50 ülkeden yaklaşık 200 yabancı konuğun kongreye katıldığını vurgulayan Çelik, yurt içinde de hem vatandaşların hem sivil toplum kuruluşlarının hem de medya kuruluşlarının kongreye büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.
 
''Sayın Başbakanımız bu kongrede hem delegelere hem tüm camiamıza, partimize, tüm milletimize bir hesap verdi. Bu yetkiyi kendisine, partisine veren halka hesap verdi, teşekkür etti'' diyen Çelik, şunları söyledi:
 
''Sayın Başbakan, çok geniş bir yelpazeyi AK Parti adına selamladı. Sevgi ve sempatilerimizi ifade etti. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ifade ettik. Yapacaklarımızın bir kısmını Sayın Başbakan konuşmasında ifade etti ama önemli bir kısmını 'AK Parti 2023 Siyasi Vizyonu' adı altında bir kitap haline getirdik. 60 küsur maddeden oluşan... Bu listeyi de basın mensuplarıyla paylaştık, şu anda kamuoyu bunları tartışıyor. AK Parti söylediklerini yapan, yapamayacaklarını asla söylemeyen, vadetmeyen bir siyasi parti olarak halkımızın gönlünü kazanmıştır. Bundan sonraki yolculuğumuzda bu kongreden sonra ümit ediyorum ki aynı şevk ve aşkla, heyecanla devam edecektir.''
 
MKYK'da 21 kişinin yerinin yenileriyle değiştiğini anımsatan Çelik, şunları kaydetti:
 
''Diğer siyasi partiler kongrelerden çıktıkları zaman yara, bere içinde kalırlar ve uzun zaman kendilerini toparlayamazlar, ama biz her kongreden güçlenerek çıkıyoruz. Çünkü bizde hakikaten çok farklı bir parti anlayışı var. Aramızda sevgi, saygı bağları var. Nöbet değişiminin, özellikle bayrak yarışının ne anlama geldiğini gerçek anlamda ne anlama geldiğini ortaya koyan bir ekibimiz var. Bu kongreden sonra da böyle olmuştur ve daha önce tartışmalar vardı, 'AK Parti merkezde midir, kenarda mıdır, uçta mıdır-' Biliyorsunuz artık tartışılmaz bir şey vardır ki muhafazakar demokrat kimliğe sahip olan AK Parti toplumsal merkezi, siyasetin merkezine taşımıştır ve daha önce 'merkez sağ' olarak isimlendirilen bütün partilerin tabanları da yani bütün ırmaklar da bu denizde, bu okyanusta toplanmıştır. Partimiz bu süreçten güçlenerek çıkmıştır.''
 
Kongrede görev alan basın mensuplarına da teşekkür eden Çelik, Merkez Disiplin Kurulu'nun dün toplanarak İsmail Alptekin'i başkan seçtiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler