Çelik'ten 50 bin işsize müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR'a kayıtlı 50 bin işçinin kamu yararına işlerde çalıştırılacağını söyledi.Toplum Yararına Çalışma Programı'na ilişkin ''Kamu kurumlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye dönük, 6 aylık dönemler halinde çalıştı

Çelik'ten 50 bin işsize müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR'a kayıtlı 50 bin işçinin kamu yararına işlerde çalıştırılacağını söyledi.

Toplum Yararına Çalışma Programı'na ilişkin ''Kamu kurumlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye dönük, 6 aylık dönemler halinde çalıştırılmasının öngörüldüğünü söyleyen Çelik, bu sürenin biraz daha uzatılması için çalıştıklarını kaydetti.

Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı ve Ramazan ayında kamuoyuna duyurulan Toplum Yararına Çalışma Programı'nı Anadolu Ajansı'na anlattı.

Çalışmanın bakanlığı bünyesinde, illerde ise İŞKUR tarafından sürdürüldüğünü ifade eden Çelik, programın İŞKUR'a müracaat eden ve iş arayan takriben 23 ildeki işsizleri kapsayacağını bildirdi.

AĞIRLIK DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA

Bakan Çelik, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin yanı sıra ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çalışmaların Ramazan Bayramı'nın ardından illerde ve ilçelerde devreye girmeye başlayacağını söyledi. Şanlıurfa bölgesinde çok yaygın bir şekilde ağaçlandırma çalışmasını başlatacaklarını ifade eden Çelik, farklı kurumların da ihtiyaçlarına göre alınan personelin 6 aylık periyotlarla toplum yararına İŞKUR aracılığıyla çalıştırılacağını söyledi. Çelik bu sürenin artırılmasını düşündüklerini ifade etti.

MADDİ KAYNAK İŞSİZLİK FONUNDAN
Uygulamadan 50 bin işsizin yararlanabileceğine işaret eden Çelik, İşsizlik Fonu'ndaki imkanların zaten işsizler için kullanılması gerektiğini ve bu uygulama kapsamında yerinde değerlendirildiğini söyledi.

Faruk Çelik, 50 bin kişinin, 6 ay süreyle istihdam edilecek olmasıyla ilgili tepkilerin son derece olumlu olduğunu dile getirerek, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde genç bir nüfusun bulunduğunu ve genç nüfusun taleplerinin dikkate alındığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset