Çelik'in sözleri ''şuursuzca''

  MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Hüseyin Çelik’in, katıldığı bir televizyon programında ”Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplamayız” kullandığı ifadesine ilişkin , ”Hüseyin Çelik’in bu sözleri ancak bir şuur altı psikolojisiyle açıklanabili

Çelik'in sözleri ''şuursuzca''

 

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Hüseyin Çelik’in, katıldığı bir televizyon programında ”Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplamayız” kullandığı ifadesine ilişkin , ”Hüseyin Çelik’in bu sözleri ancak bir şuur altı psikolojisiyle açıklanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, katıldığı bir televizyon programında CHP’nin TBMM’nin toplanmasına yönelik çalışmalarını eleştirirken, ”Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplamayız” ifadesini kullandığını belirterek, Çelik’i eleştirdi.

 

Büyükataman, Çelik’in ifadelerinin, AKP Hükümetinin bu zamana kadar, PKK terör örgütüyle mücadeledeki kayıtsızlığını, zaaf ve zayıflığını, teslim ve taviz eksenli siyasetini bir kez daha tescillediğini savundu.

 

Ülkenin her bir vatandaşının, özelikle Mehmetçiklerin her birinin çok değerli olduğunu belirten Büyükataman, ”Biz her Mehmetçiğimizi, her evladımızı Cenab-ı Allah’ın kutsal bir emaneti görürüz. İktidardaki bir partinin, bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı yapmış bir kişinin bu değerlendirmeleri yapmasının izahı mümkün değildir. Hüseyin Çelik’in bu sözleri ancak bir şuur altı psikolojisiyle açıklanabilir. Mehmetçiğimizin kahramanca yaptığı bir operasyonda kaybettiği yakınının acısıyla bu sözleri sarf ettiğini düşünmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Büyükataman, ”Üslubu beyan ayniyle insandır. Yakın zamanda terörist olan yakını güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen Hüseyin Çelik’in gönlünün kimlerle olduğu konusunda bir tereddütümüz yoktur. Haliyle ”bir kaç Mehmet” diyerek küçümsediği şehitlerin annelerin gözyaşlarına bir muhabbet hissiyle bakmasını da beklemiyoruz. Ancak en azından şu mübarek günlerde bu acıya saygı duyması üslubunu buna göre düzenleme mecburiyeti vardır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler