Çelik: Böyle tehdit ettiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Hakkari'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gittiğinde BDP, ev ev gezip insanları tehdit edip, kepenk kapattırıyor. Ama bir kaç gün sonra CHP lideri oraya gideceği zaman, ev ev gezip kepenk kapattıranlar, bu sef

Çelik: Böyle tehdit ettiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Hakkari'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gittiğinde BDP, ev ev gezip insanları tehdit edip, kepenk kapattırıyor. Ama bir kaç gün sonra CHP lideri oraya gideceği zaman, ev ev gezip kepenk kapattıranlar, bu sefer ev ev gezip 'Kılıçdaroğlu'nun mitingine gideceksiniz' diye insanları tehdit ediyorlar'' dedi.

Çelik, merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de milleti düşünün, milletle beraber yol yürüyen ve birlikte geleceğe bakan yegane partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Diğer partilerin milletle bir ilgisinin olmadığını ifade eden Çelik, ''Bakın CHP darbeleri savunan bir parti, üstündeki Cumhuriyet kelimesini de halk kelimesini de hak etmeyen bir parti. MHP 'milliyetçilik milletle yapılır' düsturunu unutmuş bir parti. Milletsiz milliyetçiliğin peşine takılmış bir parti. BDP, barış ve demokrasi kelimelerini unutmuş bir parti'' ifadesini kullandı.

CHP, MHP ve BDP'nin çeşitli vesilelerle AK Parti'ye karşı ittifak yapmaktan başka bir işlev üretmediğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

''Herhangi bir siyaset üretmiyorlar. Sizin geleceğiniz için, çocuklarınızın geleceği için hiç bir proje üretemiyorlar. Biz 8,5 yıldır, sizin milli egemenliğinizi gasp etmeye çalışan, sizin zenginliğinizi gasp etmeye çalışan çetelerle mücadele ederken;, MHP ve CHP çetelere karşı mücadelemizde bizi yalnız bırakıp statükonun, çetelerin ve vesayet rejiminin yanında yer aldılar. İttifak yaptılar. MHP'ye verilen oylar CHP'ye, CHP'ye verilen oylar MHP'ye gitti.''

Çelik, seçime doğru gidildikçe daha başka ittifakların da ortaya çıktığının görüleceğini belirterek, şöyle devam etti:

''Hakkari'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gittiğinde BDP, ev ev gezip insanları tehdit edip, kepenk kapattırıyor. Ama bir kaç gün sonra CHP lideri oraya gideceği zaman, ev ev gezip kepenk kapattıranlar, bu sefer ev ev gezip 'Kılıçdaroğlu'nun mitingine gideceksiniz' diye insanları tehdit ediyorlar. Kılıçdaroğlu da oraya gidiyor, ağzına Kürt sorununu almaktan korkan bir şahıs, Türkiye'de özerklikten bahsediyor. Bahsettiği özerkliğin ne olduğunu bilmeden, Avrupa Yerel Yönetimler özerklik şartının ne olduğunu bilmeden... Bunun maddelerini yazın deseniz bunları yazmaktan uzak birisi gidiyor orada BDP'lilerin insanları zorla getirdiği bir mitingde özerklikten bahsediyor. Gerçi hemen ertesi gün yine her zamanki gibi 'yanlış anlaşıldım' diye söylüyor.''

Çelik, AK Parti'nin statükoya, vesayet rejimine, milli egemenliğin ve milletin zenginliğinin gasp edilmesine karşı yürüttüğü mücadelesine karşın ''MHP eşittir CHP, o da eşittir BDP olduğunu'' kaydetti.

''Bu üçü nasıl oluyor da AK Parti'ye karşı ittifak yapıyorlar. Bunlar güya zıt kutuptalar'' diyen Çelik, şunları söyledi:

''Çeşitli konuları bunların masalarına getirseniz canhıraş bir şekilde çatışmaya girerler. Ama mesele AK Parti olduğu zaman hepsi ittifak ediyor. Niçin biliyor musunuz? Çünkü bir kısmı bölge milliyetçiliği yapıyor. Bir kısmı ideoloji milliyetçiliği yapıyor. Bir kısmı ırk milliyetçiliği yapıyor. Bunların her birinin milletin bir kesimine dönük afaki sözleri var ama milletin bütününe hitap edecek, milletin bütününü kucaklayacak hiç bir sözleri yok. Milletin tümüne hitap eden, milletin tümüyle geleceğe yürüyen, milletten başka dayanağı olmayan tek parti AK Parti. O yüzden bunlar AK Parti söz konusu olduğunda yeri geliyor çetelerle işbirliği yapıyorlar. Yeri geliyor vesayet rejimi ile işbirliği yapıyorlar. Yeri geliyor statüko ile işbirliği yapıyorlar. Normalde bakarsınız bunların her birinin bir diğeri ile zıt kutuplarda görünmesi gerekir. Seçim zamanı gelinceye kadar milletin önüne çıktıklarında birbirlerinin tezlerine saldırıyorlar. Ama seçim zamanı geldiğinde AK Parti neredeyse bunların üçü de tam karşıda aynı yerde hizalanıyor.''

-''KILIÇDAROĞLU BDP TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLİYOR''-

Çelik, Silivri ve Ergenekon ile PKK arasında bağ olduğunu söylediğini hatırlatarak, her geçen gün bu bağın nasıl olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

''Kılıçdaroğlu Ergenekon tutuklusu kişileri aday yaptığı için BDP tarafından ödüllendiriliyor'' diyen Çelik, şöyle konuştu:

''Hakkari'deki mitingine insanların gitmesi için BDP baskı yapıyor. 'Gidin Kılıçdaroğlu'nu dinleyin' diye. Kılıçdaroğlu kim? Ergenekon tutuklusu kişileri aday yapmış birisi. Peki yıllarca bu Ergenekon dediğimiz oluşumlar bu sorunları oluşturmadı mı? Bu baskıyı, zulmü oluşturmadı mı? Oluşturdu. Ama buna rağmen Ergenekon tutuklularını aday yapan birisinin mitingini doldurmak için BDP insanları seferber ediyor.''

MHP ile CHP'nin çetelerin korunması, çetelerin meclise taşınması konusunda ittifak yaptığını savunan Çelik, milletin bu oyunları gördüğünü belirtti.

Milleti hesaba katmayanların, milletin zenginliğini çalmaya, AK Parti'nin ustalık dönemine geçişine ve Büyük Türkiye Projesi'ne engel olmaya çalıştığını anlatan Çelik, ''Milletin bu oyunları bozacağını hesaba katmıyorlar. 12 Haziran'da sandık başında bu millet çetelere de çetelerle işbirliği yapan partilere de bu milletin zenginliğini çalmaya çalışanlara da bu milletin egemenliğini gasp etmeye çalışanlara, büyük Türkiye'nin ustalık dönemini zedelemeye çalışanlara da en önce Adana'da bu dersi verecektir'' ifadesini kullandı.

Çelik, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset