"Canlı mı olur cansız mı olur bilmem ama alçak bir bombadır"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Canlı mı olur cansız mı olur bilmiyorum ama alçak bir bombadır. İki patlamanın olduğu anlaşılıyor. Ölü sayısı artsın diye tesiri yü

"Canlı mı olur cansız mı olur bilmem ama alçak bir bombadır"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Canlı mı olur cansız mı olur bilmiyorum ama alçak bir bombadır. İki patlamanın olduğu anlaşılıyor. Ölü sayısı artsın diye tesiri yüksek bir bomba kullanılıyor" dedi.

HDP İstanbul İl Başkanlığı çıkışında Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, "Maalesef büyük bir katliamla karşılaştık Ankara'da. Toplumun genel beklentisini dile getirme üzere düzenlediği mitinge vahşice, barbarca, alçakça bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır mitinginde gerçekleşen saldırının tıpatıp benzeri ve devamı olduğu anlaşılıyor. Bilanço çok ağır. Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var. Durum ağır olanlar var" diye konuştu.

Demirtaş, "Çılgınlaşmış, aklını yitirmiş, insanlığını yitirmiş bir anlayış ile karşı karşıyayız. Ülkede yapamayacakları hiçbir çılgınlık yok. Olanlar bunu gösteriyor. Diyarbakır'da Suruç'ta gerçekleşen katliamla ilgili arkasındaki güçlerle ilgili tek bir kişi dahi ortaya çıkarılabilmiş değil. Herhalde bu soruşturmaları yürütmekle sorumlu olan biz değiliz, iktidarda olanlardır. Dolayısıyla iktidarın artık eveleme geveleme hakkı bitmiştir. Bir çete lideri son derece güvenlik içerisinde miting yapabiliyor. "Oluk oluk kan akacak" diyor. Çete liderine bu ülkede güven içerisinde miting yaptıran devlet, barış isteyenlere sağ salim miting yaptırmıyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TOPLUMUNUN BU TÜR SALDIRILAR KARŞISINDA KENETLENMESİ LAZIM"

Büyük bir acı yaşadıklarını söyleyen Demirtaş, "Yaşadığımız süreç itibariyle vahim saldırılarda karşı karşıyayız ama bu alçakların önünde asla diz çökmeyeceğiz. Bedenimizi lime lime etseniz, tek bir kirpiğimiz sağlam kalırsa o kirpiğimiz bile sizin karşınızda kapanmayacak. Sizin gibi alçaklardan korkmayacak kadar onurlu, direniş geleneğinden gelen halklar var karşınızda. Bu şekilde toplumu korkuyla teslim alacağını düşünüyorsa bu saldırıyı yapanlar ve bunu destekleyenler yanılıyorlar. Geçmişte de yanıldılar, şimdi de yanılıyorlar. Acılarımızı saracağız, çocuklarımızın özgür ve barış içinde yaşayabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye toplumunun bu tür saldırılar karşısında kenetlenmesi lazım. Barış ve özgürlük mücadelesi etrafında kenetlenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"İNSANLARI PARAMPARÇA EDECEK KADAR ALÇAKLAŞMIŞ OLANLARLA BİZ KARDEŞ FALAN DEĞİLİZ, OLMAYIZ DA"

Yaşanan saldırı karşısında dayanışma çağrış yapan Demirtaş, "Bu ülkede zaten her türlü zulmü gören ezilmişlerle alçaklara karşı dayanışma içindeyiz. Türkiye'nin 81 vilayetinden barış için iki gündür yollarda olup gelip Ankara'da "kan dursun" diyen insanları paramparça edecek kadar alçaklaşmış olanlarla biz kardeş falan değiliz, olmayız da. Haysiyetini onurunu yitirmiş olanlarla birlikte yaşam da olmaz" dedi.

HDP olarak uzun süredir seçim kampanyası yürütmediklerine dikkat çeken Demirtaş, "Kan deryası içerisinde, acı ve gözyaşı içerisinde bir kez daha insanlarımızın sadece sandığa kilitleneceği bir motivasyonu oluşturmanın imkanı yok. Hali hazırda bunları yapanlar tam da ateşkesin tartışıldığı saatlerde alçaklığın en büyüğünü ülkenin başkentinde rahatlıkla yapabiliyorlar. Çete liderleri güven içerisinde kan dökme çağrıları ile miting yapabiliyor, barış isteyenlere bu ülkede maalesef sadece katliam düşüyor" şeklinde konuştu.

"CANLI MI OLUR CANSIZ MI OLUR BİLMİYORUM AMA ALÇAK BİR BOMBADIR"

Selahattin Demirtaş Ankara'da yaşanan patlama sonrasında polisin tavrını da eleştirerek şunları söyledi:

"Olay yerindeki arkadaşlarımızın hepsi büyük bir acı içinde. Parçalanmış cenazeleri kaldırmaya çalışıyorlar. Görüntüleri lütfen izlesinler polis gaz atıyor. Yaralıların ortasına gaz atıyor polis. Polis araçları ambulansların girişini engelliyor. Ankara'da katliam yaşanmış oraya ilk çevik kuvvet geliyor polis gelmiyor. Ve gelip gaz atıyor insanlara. Copluyor insanları. Ölü sayısı artsın diye elinden geleni yapan bir devlet var. Bu başbakan çıkacak birazdan kem küm edecek. "Sağduyumuzu koruyalım" diye bir teraneyi daha kamuoyunun gözünün içine baka baka tekrarlayacak. Senin emrindeki polis yaralılara gaz atıyor. Sen nasıl bir hükümetsin. Diyarbakır'da da bunu yaptınız. Arkadaşlarımızın cenazelerini taşırken gaz attınız, nefes alamadık. İnsanlar boğulurken yaralıları taşımaya çalışıyorlar. Bilemiyorum canlı bomba mı başka bir şey mi. Alçak bir bombadır. Canlı mı olur cansız mı olur bilmiyorum ama alçak bir bombadır. İki patlamanın olduğu anlaşılıyor. Ölü sayısı artsın diye tesiri yüksek bir bomba kullanılıyor. Arkasındaki güçler ortaya çıkar mı hayır. Çünkü arkasında karanlık bir güç yok, aleni bir güç var. Yoksa istihbaratın imkanlarının bu kadar güçlü olduğu devlette, bizi gece gündüz izleyen devlette bunun bilgisinin olmamasına imkan var mı. Çok acı bir durum ama mafyalaşmış, katilleşmiş ve bunu aleni şekilde uygulayan bir anlayışla karşı karşıyayız"

Demirtaş, HDP'nin tüm illerdeki seçim çalışmalarını da iptal ettiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler