Canan Arıtman'a Suç duyurusu

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ARAPDER) Başkanı Şükrü Kırboğa, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Arap kadınlarıyla ilgili açıklamasında "Halkın bir kesimini alenen aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Canan Arıtman'a Suç duyurusu

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ARAPDER) Başkanı Şükrü Kırboğa, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Arap kadınlarıyla ilgili açıklamasında "Halkın bir kesimini alenen aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kırboğa, yaptığı açıklamada Arıtman'ın "Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz" dediğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Burada asıl önemli olan Arıtman'ın Arap kadınlarını aşağılayan tavrıdır. Türkiye'de de Arap kadınları yaşamaktadır gerektiğinde de şehit vermiş çocukların anneleridir. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi bir vekilin demokrasinin eşitlik ilkesine aykırı bu beyanından dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz."

CHP Trabzon Milletvekili Canan Arıtman Trabzon’a geldiğinde katıldığı toplantıda AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ile de tartışma yaşamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset