Canalioğlu'ndan emekliler için önerge

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Yaş ve prim gün sayısı itibari ile emekli olmaya hak kazanmış fakat prim borçları nedeni ile emekli olamayanlar için kanun teklifi verdi.Canalioğlu’nun verdiği  Kanun teklifi şöyle; “Yaş ve prim gün sayısı itiba

Canalioğlu'ndan emekliler için önerge

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Yaş ve prim gün sayısı itibari ile emekli olmaya hak kazanmış fakat prim borçları nedeni ile emekli olamayanlar için kanun teklifi verdi.

Canalioğlu’nun verdiği  Kanun teklifi şöyle; “Yaş ve prim gün sayısı itibari ile emekli olmaya hak kazanmış fakat prim borçları nedeni ile emekli olamayan vatandaşlarımızın mağduriyetleri katlanarak büyümektedir.

Prim borçlarını ödeyebilmek için çalışmak istemektedirler fakat iş bulamamaktadırlar.
Bu kanun teklifinin amacı; 5510Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanuna; “GEÇİCİ MADDE 45- Yaş ve prim gün sayısı itibari ile emekliliğe hak kazanmış fakat prim borcu bulunan vatandaşlarımız, 6 ay içerisinde Kuruma başvurmaları halinde birikmiş prim borçları Hazine tarafından kuruma ödenir ve emekliliğe hak kazanırlar. Bu kapsamda emeklilik hakkı kazanmış olanların net emekli maaşlarının %20’sini geçmemek üzere taksitle bu borçlar tahsil edilir.” Maddesini ekleyerek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermektir.

“5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”

MADDE 1- 31/05/2006 tarihli ve 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“ GEÇİCİ MADDE 45- Yaş ve prim gün sayısı itibari ile emekliliğe hak kazanmış fakat prim borcu bulunan vatandaşlarımız, 6 ay içerisinde Kuruma başvurmaları halinde birikmiş prim borçları Hazine tarafından kuruma ödenir ve emekliliğe hak kazanırlar. Bu kapsamda emeklilik hakkı kazanmış olanların net emekli maaşlarının %20’sini geçmemek üzere taksitle bu borçlar tahsil edilir.”

MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset