Camii den anons Başbakan geliyor

Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul’un Şile ilçesine 7 ay önce yaptığı ziyaret, bir yıl sonra tartışma konusu oldu. CHP’nin müftü milletvekili İhsan Özkes ziyaret öncesi camilerdeki hutbede, ‘’Başbakanımız geliyor’’ anonsu yapıldığını söyledi. Başbakan yardımcı

Camii den anons Başbakan geliyor

Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul’un Şile ilçesine 7 ay önce yaptığı ziyaret, bir yıl sonra tartışma konusu oldu. CHP’nin müftü milletvekili İhsan Özkes ziyaret öncesi camilerdeki hutbede, ‘’Başbakanımız geliyor’’ anonsu yapıldığını söyledi. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise bu iddiayı yalanladı.

 

CHP’li Özkes TBMM’ye verdiği önergede ‘’26 Ağustos 2011 Cuma günü Şile’deki camilerde, Başbakan'ın geleceği ve tören alanına belediye otobüsleriyle taşıma yapılacağı ilan edilmiştir. Başbakan da tören alanında siyasi konuşmalar yapmış ve muhalefet partileri aleyhine konuşmuştur’’ dedi.

 

‘’BANA İNANIN’’

TBMM Genel Kurulunda Özkes’i cevaplayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise ‘’Cami ve müştemilatı sayılan yerlerde siyasi anlam taşıyacak herhangi bir etkinliğe izin verilmemektedir. 26 Ağustos 2011 tarihinde hiçbir camide hiçbir görevli tarafından duyuru yapılmamıştır’’ dedi.

 

Özkes ise ‘’26 Ağustos günü, Şile merkez ve köy camilerinde Başbakanın Şile-TEM bağlantısı açılışını yapacağı ilan edildi. Bu konuda elimde tutanak var. Hükümet inkâr ediyor’’ diye konuştu. Arınç da ‘’Sayın Özkes Şile’de bizzat bu anonsu duyduysa, ben ona itibar ederim, verdiğim cevabı çöp kutusuna atabilirsiniz. Ama bunu birilerinden duyduysa, size düşen de Başbakan Yardımcısına inanmaktır’’ cevabını verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler