Büyükelçi göreve dönmüyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulbati, ülkelerinin Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin'in, "Türkiye'nin Mısır'ın içişlerine müdahalesi durmadıkça" görev yerine dönmeyeceğini söyledi.Dışişleri Bakanı Sözcüsü Bedir Abdulbati, "Türkiye'nin

Büyükelçi göreve dönmüyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulbati, ülkelerinin Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin'in, "Türkiye'nin Mısır'ın içişlerine müdahalesi durmadıkça" görev yerine dönmeyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Bedir Abdulbati, "Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın görev yerine dönmesi üzere Mısır'ın Ankara Büyükelçisi görev yerine gidecek mi?" sorusuna, "Mısır'ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye'nin Mısır içişlerine müdahalesi durmadıkça, Kahire'de kalmaya devam edecek. Ankara büyükelçimizi, Kahire'ye istişare için çağırdık. Ayrıca Türkiye'nin Kahire büyükelçisinden buradan ayrılmasını da biz istemedik" cevabını verdi.

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın görev yerine gelmesiyle ilgili konuşan Abdulbati, "Botsalı'yı çağırmak kendi kararlarıydı. Görev yerine geri dönmesi de kendilerini ilgilendirir" dedi.

Mısır'ın Ankara büyükelçisinin dönmesi için belirli şartlar olduğunu belirten sözcü, "Mısır'a yönelik açıklamalar, saldırgan tutum ve içişlerine karışılmasının durması gerekiyor. Bu şartlarda durumu tekrar değerlendiririz. Şu durumda, bizim konumumuz eskiden olduğu gibi devam edecek. Büyükelçimiz Ankara'ya döneceği zaman bunu duyururuz" dedi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, 16 Ağustos'ta istişareler için Türkiye'ye çağrılmıştı. Dışişleri Bakanlığı, dün Botsalı'nın görev yeri olan Kahire'ye bugün döneceğini açıklamıştı.

BOTSALI KAHİRE'YE GERİ DÖNÜYOR

Mısır’da ordunun yönetime el koymasıyla başlayan ve ülkede katliamların yaşanmasına neden olan süreçte istişareler için Ankara’ya çağırılan Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın bu akşam Mısır’a geri dönmesi planlanıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos’ta Türkmenistan’a gerçekleştirdiği günübirlik ziyaretin dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulunmuş, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırdığını açıklamıştı.

16 Ağustos’ta Ankara’ya gelen Botsalı, 19 Ağustos’ta da Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak, Mısır’da yaşanan son gelişmelere ilişkin hükümeti bilgilendirmişti. Yaklaşık 20 günün ardından Büyükelçi Botsalı yeniden görevinin başına dönecek.

Diplomatik kaynaklar Botsalı’nın, istişarelerini tamamlayarak bugün döneceğini doğruladı. Botsalı’nın istişareler için Türkiye’ye çağırılmasının ardından Mısır Hükümeti de Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin’i istişareler için Kahire’ye çağırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset