Bürokraside 7 Haziran istifaları

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday adayı olacak isimler milletvekilliği için istifalarını sunmaya devam ediyor.7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmeleri için verilen sü

Bürokraside 7 Haziran istifaları

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday adayı olacak isimler milletvekilliği için istifalarını sunmaya devam ediyor.

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmeleri için verilen süre yarın saat 17.00’de doluyor. Aday adayı olacak isimler milletvekilliği için istifalarını sunmaya devam ederken, Başbakan Ahmet Davutoğlu da bu kapsamda Başbakanlık Resmi Konutu’nda milletvekili aday adaylarının listesini hazırlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Aydın Ünal, Adalet Bakanlığı Müşaviri Adnan Boynukara, MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifalarını sunmuştu. Boynukara’nın Malatya ya da Adıyaman’dan aday adayı olması bekleniyor. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal da istifasını sundu.

Vatan Gazetesi yazarı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.

Basın İlan Kurumu (BİK)Genel Müdürü Mehmet Atalay, milletvekili adaylığı için görevinden ayrılmıştı. BİK Genel Müdürü Atalay’dan sonra Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un basın danışmanlığını yapan ve son olarak BİK’te üst düzey yöneticilik yapan Mustafa Canbey’in memleketi Balıkesir’den milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldığı kaydedildi.

1 Şubat’ta istifasını sunan AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükaya’nın da siyasete döneceği belirtiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Osman İyimaya da istifasını sunmuştu. Osman İyimaya’nın da siyasete gireceği kaydediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri olan görme engelli bürokrat Kenan Önalan’ın da istifa edip siyasete gireceği kulislerde konuşuluyor. Kulislerde konuşulan milletvekili aday adaylığını açıklaması beklenen diğer isimler arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde TBMM’de görev yapan Özel Kalem Müdürü Türker Yörükçüoğlu’nun Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden ayrılarak siyasete girmeye karar verdiği bildirildi.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da, 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler