Bunu söyleyen BDP'li değil AKP'li

  AK Parti Diyarbakır milletvekili Mine Lök Beyaz'dan çok tatışılacak bir çıkış..Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, vilayet caddesi üzerinde Diyarbakır'ın sembolü haline gelen karpuz maketi üzerinde bulunan" Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılı ta

Bunu söyleyen BDP'li değil AKP'li

 

 

AK Parti Diyarbakır milletvekili Mine Lök Beyaz'dan çok tatışılacak bir çıkış..

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, vilayet caddesi üzerinde Diyarbakır'ın sembolü haline gelen karpuz maketi üzerinde bulunan" Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılı tabelayı anlamsız bulduğunu söyledi.

 

 'Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır' diyen Beyaz şöyle devam etti:

 

NE MUTLU TÜRKİYELİYİM DEMEK DAHA DOĞRU BİR ŞEY

 

"Benim dedelerim Sarıkamış ve Çanakkale savaşlarında şehit oldu. Biz Diyarbakır'ın yerli ailesiyiz. Kürtler ve Diyarbakırlılar bu ülkenin asli unsurudur. Ama Kürtüm diyen bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyerek kendisini öteki görmemesi lazım.

Bir mimar olarak Diyarbakır Valiliği önündeki karpuzu hiç sevmiyorum. Batıda Diyarbakır denildiği zaman akla maalesef karpuz ve terör geliyor. Anadolu'un ilk İslam kenti olan bir yerin karpuz anılması açıkçası zoruma gidiyor. Karpuzun altındaki o amblemleri beğenmiyorum. Ne Mutlu Türkiyeliyim demek daha doğru bir şey."

 

BELEDİYE DE TABELA KALDIRMAK İSTİYOR

 

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de resmi tören güzergahı üzerinde bulunan ve 1980 askeri darbesi sonrasında asılan tabelayı demir parçalar düştüğü gerekçesiyle kaldırmak istiyor. Tabelanın kaldırılması için Diyarbakır Valiliği'nden izin istediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, henüz izin alamadıklarını valilikten onay gelmesi halinde tabelayı kaldıracaklarını belirtti.

.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler