Bundan öte skandal var mı?

CHP'nin eski genel başkan yardımcılarından Hakkı Süha Okay'ın eski Adalet Baka'ndan istediği şey, hukukun o dönem nasıl işlediğinin göstergesi.Yargıyı etkileme davasında ek klasörlerde yer alan telefon dinlemesine göre, CHP'nin eski genel başkan yardımcıl

Bundan öte skandal var mı?

CHP'nin eski genel başkan yardımcılarından Hakkı Süha Okay'ın eski Adalet Baka'ndan istediği şey, hukukun o dönem nasıl işlediğinin göstergesi.

Yargıyı etkileme davasında ek klasörlerde yer alan telefon dinlemesine göre, CHP'nin eski genel başkan yardımcılarından Hakkı Süha Okay da davanın sanığı eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ı arayarak uyuşturucudan tutuklanan kardeşi için yardım talebinde bulunmuş.

Ek klasörde yer alan bilgiye göre Okay, eski Emniyet Genel Müdürü Emin Arslan'ın da yargılandığı uyuşturucu dosyasında tutuklu sanık olan kardeşi Mustafa Fehmi Okay için Seyfi Oktay'dan yardım istemiş.

Okay 29 Eylül 2009 tarihinde tutuklanan kardeşi için Oktay'ı arıyor. İkili arasında 18 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen ve önce CHP'deki gelişmeleri konuştukları telefon görüşmesi şöyle devam ediyor:

H. S. Okay: Ben bu arada sizi arayacaktım.

S. Oktay: Sağolun, evet.

H. S. Okay: Bu şey için, biraderim 9 ağır cezada.

S. Oktay: Evet burda değil mi?

H. S. Okay: Şeyde İstanbul'da

S. Oktay: İstanbul'da, peki ben şöyle düşüneyim. Bir kısa seyahat yapalım.

H. S. Okay: Yani şöyle yapalım mı? Ben…

S. Oktay: Hiç mahsuru yok onun.

H. S. Okay: Ben size bir size ulaşayım da bu şu bir iki gün içinde bir bir araya gelebilir miyiz?

S. Oktay: Tabi ne zaman istersen.

H. S. Okay: Oldu mu sayın bakanım? Pekala sağolun çok teşekkür ediyorum. Sağolun çok saygılar sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset