Bülent Arınç'tan şike yorumu!

Futbolda şike soruşturması Ankara'nın da gündemini değiştirdi. Şike soruşturmasına ilişkin Bülent Arınç ve Beşir Atalay da değerlendirmelerde bulunarak, soruşturmanın önemini vurguladı.Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorul

Bülent Arınç'tan şike yorumu!

Futbolda şike soruşturması Ankara'nın da gündemini değiştirdi. Şike soruşturmasına ilişkin Bülent Arınç ve Beşir Atalay da değerlendirmelerde bulunarak, soruşturmanın önemini vurguladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorularına "Gerçek hkuk devleti olma yolunda ilerlediğmizin göstergesidir. Türkiye hukuk devleti olma yolunda hızla yol alıyor" yanıtını verdi. Arınç, Manisa'da AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında dün yapılan futboldaki şike iddialarına ilişkin operasyonu değerlendirdi.

İddialara konu olan isimlerin kamuoyunun bildiği, spor camiasının yakından tanıdığı isimler olduğunu dile getiren Bülent Arınç, şunları söyledi:

''İsimlerin içinde kulüp yöneticileri, futbolcular, federasyon, Merkez Hakem Kurulu'ndan kişiler var. Önemli bir yargı operasyonu olarak görülüyor. Arama, gözaltına alınma kararı, kapsamlı inceleme yapıldığını gösteriyor. Yargı sürecini hepimiz merakla bekleyeceğiz. Merakla takip edeceğiz. Belki de futbol spor camiasında birtakım olayların ortaya çıkarılması, varsa sorumlularının da yargı sürecinde aklanmaları ve yargılanmaları mümkün olacak. Bu, Türkiye'nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor. Türkiye'de hukuk, yargı güçleniyor. Türkiye'de hukuka, nizamlara aykırı işler yapmak isteyenlerin önünde engeller var. Yargı sonucunu merakla bekleyeceğiz. Sonucunda inşallah Türkiye için önemli sonuç ortaya çıkar.

Beşir Atalay da "Çok büyük bir olay dileğimiz böyle olumsuzlukların olmaması" dedi.

Hüseyin Çelik ise iddiaların yüzde 5'inin bile doğru olmasının sonuçlarının Türk sporu için çok vahim olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset