Bülent Arınç'tan seçim sonrası açıklama

Seçim sonuçlarının ardından konuşma yapanBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, koalisyon sorularına cevap verdi."Koalisyon olacaksa CHP, MHP, HDP hükümet kursun" diyen Arınç, koalisyonun mümkün olmadığını söyledi:"CHP, MHP, HDP HÜKÜMET KURSUN""Madem biz kazan

Bülent Arınç'tan seçim sonrası açıklama

Seçim sonuçlarının ardından konuşma yapanBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, koalisyon sorularına cevap verdi.

"Koalisyon olacaksa CHP, MHP, HDP hükümet kursun" diyen Arınç, koalisyonun mümkün olmadığını söyledi:

"CHP, MHP, HDP HÜKÜMET KURSUN"

"Madem biz kazandık diyorlar koalisyon için önerim MHP, CHP ve HDP hükümet kurmalıdır. Eseriniz ortada. Ülke hükümetsiz kalmamalı. Çözüm süreci masanın üzerinde bekliyor. AK Parti şüphesiz bu konuda kendine rol düştüğünde bunu karşılayacaktır. HDP'nin başarısı MHP'nin eseri, başarısı. Siz bir koalisyonu deneyin yapamazsanız AK Parti gelir. HDP sizin HDP'niz. HDP, MHP sayesinde başarmıştır. Koalisyonu siz deneyin sonucuna göre biz de bakarız."

Bülent Arınç'ın konuşmalarından satır başları;

13 YILDIR HEP ZAFERLER GÖRDÜM

"Biraz sonra da merkez karar yönetim toplantısı yapılacak. Hepimizin bir değerlendirmesi var. Duygusal olabilir tüm arkadaşlarımızı dinleyerek bazı sonuçlara varacağız. Bülent Arınç olarak ben bu partinin kurucusuyum, 13 yıldır hep zaferler gördüm. Dün akşam itibarıyla da aktif siyasete veda etmiştim. Veda ettiğimiz günde de büyük bir başarıyı görmek isterdim. Ama sonuç böyle olmadı. Aldığımız sonuç ortadadır, üzgünüm. HDP açısından bir başarı olduğunu hepimiz kabul etmeliyiz. Bütün bu sonuçlar bize seçimlerde HDP'nin başarılı olduğunu gösteriyor. MHP oyunu yüzde 17 bile yapamamıştır. Onlar zaman zaman iktidardan bahsediyordu. CHP başarılı değildi, 25 oyunu 28 bile yapamamıştır.

BİZ İKTİDARLARA ALIŞKINIZ

Her 2 partinin genel başkanlarının konuşmalarına bakıldığında bu seçimden memnun olduklarını görüyorum. Bu bir çelişkidir. Biz iktidarlara alışkınız, bu dönem kısmet olmadı. Dürüst olmamız lazım. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Siyasette kapı kapatılmaz. Kapı kapatan siyasetçi basit ve korkak siyasetçidir. Evet halk AK Parit'ye ders verebilir. Bunun arkasından seçim olursa aday olur musunuz tartışması bugünün tartışması değil. Önümüzü bir görelim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset