Bülent Arınç hakkında Suç Duyurusu

Melih Gökçek'in Ankara'da yaptığı usulsüzlüklerle ilgili seçimden sonra konuşacağını söyleyen Arınç'ın suskun kalması üzerine hakkında suç duyurusunda bulunuldu.TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arın

Bülent Arınç hakkında  Suç Duyurusu

Melih Gökçek'in Ankara'da yaptığı usulsüzlüklerle ilgili seçimden sonra konuşacağını söyleyen Arınç'ın suskun kalması üzerine hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç hakkında 'suçu bildiği halde sakladığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le girdiği tartışmada sarf ettiği, "8 Haziran'dan sonra açıklayacağım" şeklindeki sözlerini hatırlatan oda yönetimi, suçun 'bilindiği halde gizlendiğini' iddia etti. Oda açıklamasında, "Bülent Arınç 8 Haziran'a kadar bildiklerini gizleyerek, saklayarak suçu örtbas etmiş, suça ortak olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada, Bülent Arınç hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada Arınç'ın, "Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren, ömrüm vefa ederse konuşmak isterim." dediği hatırlatıldı. Arınç'ın bildiği suç delillerini kamuoyundan gizlediği iddia edilen açıklamada, "Ancak geçen süre içerisinde, 8 Haziran'dan bu yana Arınç'tan hiçbir açıklama gelmemiştir. 'Kimse sormasın, kimseye bir şey söylemek niyetinde değilim' diyerek suçu gizleyeceğini ikrar etmiştir. Bülent Arınç tarafından siyasi çıkar ilişkileri çerçevesinde bu suçun gizlenmeye devam edildiği görülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

"PARTİSİNE ZARAR VERMEMEK İÇİN ÜZERİNİ ÖRTÜYOR"

 

Açıklamada, Arınç'ın suçu bildiği ve suçluları gizlediği savunularak, "Arınç'ın elinde Ankara kenti için muhtelif yerlerde, muhtelif kişilerce çok sayıda suçun gerçekleştiği bilgisinin ve belgesinin olduğu anlaşılmaktadır. Her konuşmasında da bunu teyit ederek suçun faillerini koruyarak, işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyerek Bülent Arınç TCK'ya göre suç işlemektedir. Partisine zarar vermemek adına Ankara'da yapılmış hukuksuz işlerin üzerini örtmektedir, suç işlemektedir." denildi.

Bülent Arınç hakkında bugün itibariyle suç duyurusunda bulunulduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Ceza Kanunu'na göre işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmemek (TCK m. 278) ve kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal etmek veya bu hususta gecikme gösterme (TCK m. 279) suçları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna duyururuz. Bu suçların 2 yıla kadar hapis cezasına karşılık geldiğini de ayrıca belirtmek isteriz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset