Bu mu dininiz imanınız?

 Tekin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konuğu olarak geldiği Dikili'de, CHP Dikili İlçe Teşkilatı ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i ziyaret etti. CHP Dikili İlçe Teşkilatında basına açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, AKP

Bu mu dininiz imanınız?

 

Tekin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konuğu olarak geldiği Dikili'de, CHP Dikili İlçe Teşkilatı ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i ziyaret etti.

 

CHP Dikili İlçe Teşkilatında basına açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i Şehit Mehmetçikler hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı eleştirerek "Sayın Bakan Hüseyin Çelik -bir kaç Mehmetçik için Meclisi mi toplyayacağız' dedi. Bunu bir CHP'li söyleseydi. Bugün bütün gazetelerde manşet olurdu. Bütün tartışma programlarına günlerce konu olurdu. Hüseyin Çelik sıradan bir Milletvekili değil. Hüseyin Çelik AKP'nin sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda kurumsal kimliğin temsilcisidir" dedi.

 

Tekin'in hedefindeki ikinci isim ise Bülent Arınç oldu. CHP'li vekillerin Hatay'daki kampa provokasyon çıkarmak için girmek istedikleri şeklindeki eleştirisine de şöyle cevap verdi: 

 

"Sayın Arınç, bizim milletvekillerinin Hatay'da kampa girmek istemelerine -provokasyon yaratmak için geldiler- demiş. Şimdi sayın Arınç'a bir soru sorucağım ve fetva istiyorum. Kitapta 'Oğlu hangi sebeple hayatını kaybetmiş olursa olsun. Yozgat'taki anne ile Hakkari'deki anne oğullarının başında aynı duayı ediyorsa, evladı için Yasin ve Fatiha okuyorsa, cemaat aynı kıbleye dönüyorsa, burada çok ciddi bir yanlış olduğu ortadadır' diyor. Şimdi ben Sayın Arınç'a soruyorum. Bu dediklerinin hepsine katılıyorum. Bu Suriyeli anneler hangi kıblede duruyor. Bu Suriyeli anneler aynı duayı okumuyor mu? Hangi gerekçe ile siz Suriye ile savaşıyorsunuz? Amerikalı bir milletvekilinin girdiği yere Türkiye'den bir milletvekilinin girememesi ayıp değil mi?"

 

Son 10 yılda Ortadoğu coğrafyasında 2,5 milyon Müslüman öldürüldüğünü anlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mu dininiz imanınız? Van'da deprem oldu orada konteynerleri yetiştiremediler. Aynı Türkiye bir ay içerisinde Hatay'da 100 bin kişilik kamp kurdu. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir düşünün. Siz bu 100 bin kişinin geleceğini nasıl tahmin ettiniz de önceden konteyner hazırlıyorsunuz. Demek ki senaryoyu hazırlamışsınız. Bütün film yapılmış , sadece figüranlar oynuyor. Bunları çekindiği için Türk medyasında göremiyoruz. Ancak, dünya medyasından izliyoruz. Nasıl silahlandırıldıklarını, nasıl eğitim gördüklerini, nereden para geldiğini izliyoruz"

 

Tekin, resmi bayramlarda çelenk konulmasından rahatsız olan bir iktidar anlayışıyla karşı karşıya olunduğunu da savunarak önümüzde 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğunu ve 19 Mayıs'ta yaşanan çelenk krizini hatırlattı.

 

Tekin; Dikili'de çelenk koyma krizi yaşandığını belirterek "Bayramda çelenk konması bir iktidarı neden rahatsız eder. Siz yapmıyorsanız itirazımız yok. Bizim yapmamız sizi neden rahatsız ediyor. Çelenklerin nesi size batıyor" dedi.

 

Tekin, açıklamalarının sonunda partililere bir de müjde verdi. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güney Afrika'da Sosyalist Enternasyonal toplantısında olduğunu söyleyen Tekin, "Size müjde olarak buradan şunu söyleyebilirim. Sayın Kılıçdaroğlu bir aksilik olmazsa Birliğin Genel Başkan Vekili olarak Türkiye'ye dönecektir" dedi.

 

CHP'de yapılan basın açıklamasından sonra Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i makamında ziyaret eden Gürsel Tekin, burada Özgüven ile görüş alışverişinde bulundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset