Bu konuşmayı Rize'de de yap da görelim!

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde Başbakan Erdoğan vardıCHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısından partililere seslendi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları; *Bugün CHP için önemli bir

Bu konuşmayı Rize'de de yap da görelim!

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde Başbakan Erdoğan vardı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısından partililere seslendi.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;
 
*Bugün CHP için önemli bir gün yanımızda gazilerimiz ve şehit aileleri var.
 
OTUR ADAM GİBİ BAŞBAKANLIK YAP
 
Silivri denen bir yer var adaletin arandığı bir yer. Adına toplanama kampı dediğimiz bir yer. Yargılamalar alenidir.Yargıç gizlilik kararı gerekmediği sürece sorun yok. İnsanları otobüsten indirip, yürütüyorlar. Biz kararlıyız yürürüz diyorlar ama duruşma salonuna giremiyor. Tazyikli sular... Bu ülkede adaleti aramak bu kadar zor mu? Ne yaparlarsa yapsınlar. Bütün engelleri yıkacağız. Kimsin sen talimat veriyorsun. Otur adam gibi başbakanlık yap.
 
GÜCÜN YETMEZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN
 
Yargılama yapılıyor. Adamlar tanıklarını getiriyor. Yargıç diyor ki ben dinlemem ben tecavüz yapanları , hapiste yatanları dinlerim diyor. Türkiye zor günlerden geçiyor. Demokrasi ayağımızın altından kayıyor. Polis devleti var artık. Kim muhalifse ezip geçmek istiyor. Senin gücün yetmez buna Recep Tayyip Erdoğan
 
KABAHAT BENDE DEĞİL SENİ YETİŞTİRENDE
 
Dünyanın her tarafında anlatıyoruz biz bunu Beyefendi rahatsız oluyor. Kabahat bende değil, kabahat seni yetiştirende. Dünyada nerede insan hakkı ihlalleri olursa dünya gözlerini oraya çevirir. Biz adaletsizlikleri anlatmaya devam edeceğiz.
 
İKİ YÜZLÜ POLİTİKA YAPIYORSUN
 
Bu mahkemeler adalet dağıtmıyor dedik. Sonunda onlarda kabul ettiler. Şimdi kalkmışlar tutuklu milletvekilleri askerler bu kadar tutulmamalı o zaman getirsin yasa teklifini Türkiye bu ayıptan kurtulur. Neden yapmıyorsun çünkü sen iki yüzlü politika yapıyorsun.
 
ŞEHİTLİK VE GAZİLİK SEKTÖR OLMUŞ
 
Bugün tarihi bir gün. Bugün Türkiye'nin onur ve şeref, grubumuzda bulunuyor. Gaziler ve şehit yakınları... Emin olun Çanakale şehitlerinin ruhu buradadır. Bu insanlar hiç bir çıkar beklemediler. Bu güzel vatanı korumak için siper ettiler. Analar kuzularını kendi elleri ile toprağa yatırdılar. Onlar için ne yapsak azdır.
 
Bizde şehitlik ve gazilik asla sektör olmadı. Bu nasıl söz diyorsunuz bel ki ama bunu söyleyen Erdoğan. 31 Ağustos 2012 Kanaltürk'te Gazilikte- Şehitlikte sektör oldu diyor. Bunu naısl söylersin. Bir bedel ödüyorsunuz arkadaşlar.
 
İşte bir gazinin Erdoğan'a yazdığı o sözler;
 
Bu nasıl sektördür Başbakan? Ülke için kolunu bacağını vereceksin sonra da o ülkenin başbakanı çıkacak ve bunu söyleyecek. Madem bu karlı iş o zaman sen oğluna gemicik alacağına askere gönderseydin ya. Bu sektöre neden girmedin o zaman AKP milletvekilleri de bu işe girsin.Madem bu kadar karlı...
 
ERDOĞAN'IN AĞZINA BİBER Mİ SÜREYİM?
 
Erdoğan şehit ailerine ve gazilere size ulaşım bedava müjdesi veriyor. Bu nasıl yalandır. Başbakan yalan söyleyemez. Yalan ayıptır. Erdoğan diline biber mi süreyim çocuk değilsin. Gaziler kendilerine tanınan hakları bilmiyorlar mı? Bu hak 1983 yılından zaten verilmiş.
 
BELEŞÇİLER DİYE BİZİ İNDİRMESİNLER
 
Gazi kardeşimizi mektubunda devam ediyor:
 
"Bu ülkeden toplu taşıma araçlarından ücretsiz kullanıyorlardır. İnsanlar şehidine gazisine saygı duyarlardı. Tabi siz doğuştan şanslı olduğunuz için bunları bilemezseniz. Şimdi insnaların gözüne baka baka yalan söylemeyin. Haklarımızı gaspetmekten vazgeçin. Siz önce belediyenize yazı gönderin de bizi beleşçiler diye otobüsten indirmesin."
 
BEDELLİ ASKERLİK PARASI NEREYE GİDECEK
 
Bedelli askerlik dolayısıyla alınacak paraları gazilere şehit ve dullara vereceğiz dedi. 22 Kasım 2011. AKP grup toplantısında şunu söylüyor:
 
Bedelli askerlik uygulamasından elde edilen gelirin gazilere, özürlülere, TSK'ya Jandarma'ya ve Emniyet Hizmetleri sınıfına ait sosyal hizmet vakıflarına harcayacağız. Emin olun bu paranın nereye harcandığını bilmiyor. Bedelli askerlik, 2 B, Üniversite Harçlarının kaldırılması bizim projemizdi. Söz veriyorsun dönüyorsun hiç bir şey yapmıyorsun.
 
BUNLARIN HEPSİNİ AK PARTİ REDDETTİ
 
Gazilerimize ve şehitlerimize sahip çıkmak bir insanık görevidir. Bunları CHP övünsün diye değil size hesap vermek için anlatıyorum. 12 Haziran seçimleri sonrasında biz 14 yasada değişiklik için 20'ye yakın tasarı verdik. Ama bunların büyük bir kısmı kabul edilmedi.
 
Terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik görevlilerinin yakınlarının sağlık ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanmasını istedik ama AK Parti bunu kabul etmedi. Kadro boş olduğu halde şehit kadrosu doldurmayan kamu görevlisi hakkında yasal işlem başlatılsın dedik. Yurt dışında engelli aracı alalım bundan vergi alınmasın dedik. Bunu da reddettiler.
 
BU KONUŞMAYI RİZE DE YAP DA GÖRELİM
 
Bir ülkenin başbakanı herşeyi bilmeyebilir ama sorarak öğrenir. Kavramlarda böyledir. Bilerek kullanacağız. Beyefendi Mardin'de dedi ki biz her türlü milliyetçiliği ayakalar altına aldık. Adam gibi adamsan git bu konuşmayı Rize'de yap bakalım. Kafatası millyetçiliğine karşıyız. İnanç üzerinden siyaset doğru değildir. Milliyetçilik yurtseverliktir. Çağdaş milliyetçilikten biz bunu anlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset