'Bu bir veda değil'

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 4. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasına Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" adlı şiirini okuyarak başladı.  Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Bu coşkuyu yaşatt

'Bu bir veda değil'

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 4. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasına Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" adlı şiirini okuyarak başladı.  

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
 
"Bu coşkuyu yaşattığı için Rabbime hamd ediyorum"
"Rabbime bize bu heyecanı, bu coşkuyu yaşattığı için hamd ediyorum. Ülkemize, milletimize, halka hizmet aşkı veren Allah'a hamd ediyorum. Hepsinden öte bize böyle bir muhabbet bahşettiği için, bize böyle yol arkadaşları bahşettiği için, kardeşlerimle birlikte yol yürümeyi bahşettiği için Rabbime sonsuz kere hamd ediyorum. Bu salonda Türkiye var. 81 vilayet, 75 milyon var. Bu salonda Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa, Afrika var. Bu salonda kardeşlik var. Bugün insanlığın, dünyanın kalbi bu salonda atıyor. Sizin yürekleriniz tüm dünyaya umut dağıtıyor.
 
"Suriye'nin tüm kahramanlarını saygıyla selamlıyorum"
Bugün buradan Suriye'nin tüm kahramanlarını saygıyla selamlıyorum. Buradan insanlığa bir abide gibi yükselen Kudüs'ü hasretle selamlıyorum. Mekke'yi Medi'ye hürmetle selamlıyorum. Dünyanın bütün başkentlerine kardeşlik selamlarımı iletiyorum.  
 
"Kadın kollarımızı hassaten selamlıyorum"
Bu teşkilat tüm övgüleri hak ediyor. 14 Ağustos 2001'den beri çalışan tüm gönüldaşlarımı selamlıyorum. Kardeşlerim elbetteki kadın kollarımızı bugün hassaten selamlıyorum. Anadolu'yu Trakya'yı adeta bir oya bir nakış gibi işleyen kadın kollarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Onlar yeri geldi kapı kapı dolaşarak fakiri buldular, gurebayı buldular yardım eli uzattılar.  
 
"Şehitlerimizin hatıralarını asla yere düşürmeyeceğiz"
Size buradan bir kez daha söz veriyorum. Şehitlerimizin hatıralarını asla yere düşürmeyeceğiz. Şehitlerimiz karşısında asla mahcup olmayacağız. Şehitlerimizin suyu yüzü hürmetine vatan için millet için çalışmaya devam edeceğiz.
 
"O günleri biz göremeyeceğiz ama..."
Bizim yolumuz Sultan Alparslan'ın, Gazi Mustafa Kemal'in yoludur, merhum Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın yoludur. Yani bizim yolumuz sevginin, kardeşliğin, birleştirmenin, kucaklamanın yoludur. Buradan bir şey daha hatırlatmak istiyorum o günleri bizler göremeyeceğiz.
 
Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı dışında başka bir hedefimiz daha var. O da bu kuruluşun 1000. yılı. Hedef 2071'dir. Rabbim izin verirse gençler biz 2023'ü sizler 2071'i inşaa edeceksiniz. Allah'tan başka zafer sahibi yoktur"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler