Boztepe ve Çukurçayır'dan CHP'ye büyük ilgi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen'e, Boztepe ve Çukurçayır mahallerinde esnaf ve vatandaşlar büyük ilgil gösterdi. CHP Milletvekili Pekşen, Boztepe ve Çukurçayır’da yaptığı seçim çalışmasında vatandaşların Meydan- Boztepe/Çukurçayır yolundan şi

Boztepe ve Çukurçayır'dan CHP'ye büyük ilgi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen'e, Boztepe ve Çukurçayır mahallerinde esnaf ve vatandaşlar büyük ilgil gösterdi. CHP Milletvekili Pekşen, Boztepe ve Çukurçayır’da yaptığı seçim çalışmasında vatandaşların Meydan- Boztepe/Çukurçayır yolundan şikayet etmeleri üzerine, “Buradan kent merkezi tam 3 km. bunu dolmuşu arkadaşlarımız söylüyor. 45 dakikada gidebildiklerini ifade ediyorlar. Bu gerçekten matematik bilimine bile aykırı bir durum” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 1 Kasım seçimlerine doğru çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde organize edilen  Offroad yarışlarını izleyen Pekşen, daha sonra Trabzon'un  Boztepe ve Çukurçayır mahallerinden esnaf ve vatandaşlarla  bir araya gelerek sorunları dinledi. 

Seçim gezisi sırasında Boztepe ve Çukurçayır halkı tarafından büyük ilgiyle karşılaşan CHP'li Pekşen, Boztepe ve Çukurçayır Mahallelerinin Trabzon'un en eski mahalleri olduğunu belirterek, " Yalnızca Trabzonlular değil, tüm Türkiye'de yaşayan yurttaşlarımız Boztepe ismini çok iyi bilirler. Bu kadar tarihi geçmişi olan bir mahallenin bugün en önemli sorunu ulaşım. Burada dolmuşçu arkadaşlarımızla yaptığız görüşmede kendileri her gün yaşadıkları bir dramı anlatıyorlar. Buradan kent merkezi tam 3 km. Bunu dolmuşu arkadaşlarımız söylüyor. 45 dakikada gidebildiklerini ifade ediyorlar. Bu durum gerçekten matematik bilimine bile aykırı bir durum. İnsanlar yürüme gitse daha kısa mesafede gidebilirler. İnsanların büyük bir yakınması var burada. Çocuklar okullarına gideceklerinde, çalışanlar işlerine gideceklerinde buradan ulaşma şansları çok zor. Buradan üniversiteye gidecek olan öğrencilerimiz olağanüstü zor koşullarda gididyorlar. Buradan hastaneye insanları bile acil durumlarda taşımak mümkün olamadığını çalışan şoför esnafı arkadaşlarımız söylüyor. Çünkü ulaşım sorunu çok büyük, insanlar yolda büyük zamanlarını kaybediyorlar. Böylesi bir semtte Adalet ve Kalkınma Partisi belediyesinin, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının toplumun sorunlarına bu kadar kayıtsız kalmasında elbette bir siyasi sonuç olmalı" dedi.

Pekşen, buruda yaşanan sorunların sürekli vatandaşlar tarafından dillendirilmesine rağmen şimdiye kadar bir çözüm üretilemediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar burada yaşadıkları sorunları sürekli yetkililere söylediklerini ifade ediyorlar. Ama hiç bir değişiklik yok. Çeşitli alternatifli yol olanakları olmasına rağmen bunların hiç birisi bugüne kadar açılmamış. Burada yaşayan 50 bin insan olağanüstü mağdur durumda. Bu kadar temel bir ihtiyacı karşılayamayan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Erzincan'dan Trabzon'a demir yolu getireceğini söylemesi ne kadar komik bir şey! Sen önce Boztepe'den şehir merkezine 3 km olan yolu sağla. Öyle değil mi?" 

"BOZTEPE VE ÇUKURÇAYIR'IN SORUNLARINI TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ"

CHP Milletvekili Pekşen, Boztepe ve Çukurçayır mahallelerinin sorunlarını her platformda gündeme getireceklerini ve sorunu meclise dahi taşıyacaklarını belirterek, "Burada bir tane futbol sahası vardı. Trabzon'un en köklü futbol kulüpleri vardı. Necmiati ve Boztepespor gibi kulüplerimiz vardı. Geçmişten beri olan bir tane futbol sahası vardı. Futbol sahasına şaibeli bir ihaleyle yandaş bir firmaya sattılar. Trabzon'da sanki başka turistlik tesis yapacak yer yokmuş gibi ihalede mahkemelik. Bu davanın da takipçisi olacağız ve sonucu bekleyeceğiz. Belediye Başkanı burada mahalle halkına söz vermiş burada futbol sahası yapılması için o söz suya yazılmış, bugüne kadar yapılmış bir futbol sahası yok. Trabzon insanının futbola düşkünlüğünü herkes bilir. Bu sahaları kapatırsan gençlerimiz nereye gidecek.  Bu mahallenin temel iki sorunu için ilgililerin mutlaka yakasında olacağım. Bu sorunu çözecekler. Çözmedikleri sürece her gün bu konuları gündeme getireceğim. Burada imara ilişkin müthiş bir betonlaşma ön plana çıkmış. Çukurçayır mahallesi kendi içinde yoğun bir nüfus barındırıyor ama sorunları da aynı şekilde çok büyük. Bu mahalleni insanına ‘size Erzincan'dan hızlı tren getireceğiz’ derseniz gülerler. Şuradan 3 km yolu yapamıyorsanız, dolmuş duraklarında yağmur çamurda insanları bekletiyorsanız, dolmuş burada iki katı mazot yakmak durumunda kalıyorsa, size insanlar o zaman inanmaz. 3 kilometreyi 45 dakikada inen bir şoför esnafı nasıl para kazanacak, merak ediyorum. Buradaki sorunları hızlı bir şekilde Türkiye'nin gündemine taşıyacağız."ifadelerini kullandı. 

PEKŞEN’E ÇUKURÇAYIR’DA SÜPRİZ

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Çukurçayır seçim çalışması sırasında ortaokul öğretmeni Aras Perekli ile karşılaştı ve ortaokulda okurken öğretmeninin disiplin konusundaki ilginç uygulamasını anlatarak geçmişi yâd ettiler. Pekşen’in ortaokul öğretmeni Aras Perekli, öğrencisinin o dönemde de çok iyi notlar aldığını çok da başarılı olacağını o günlerden öngördüğünü söyledi. Perekli; “Pekşen Trabzon’a ayrı bir muhalefet vizyonu taşıdı. Sorunlara dedektif gibi takip ediyor ve gündeme taşıyarak iktidarı sıkıştırıyor. Bu nedenle de çok taktir alıyor. Bu muhalefet tarzı da CHP’ye çok büyük katkı sağlıyor” şeklinde açıklamada bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset