Bozdağ boykotu değerlendirdi!

CHP'li vekillerin Meclis'te yemin etmemeleri ile ilgili konuşan Bozdağ, parlamentonun ilk defa tehdit edildiğini ileri sürerek, "Parlamento, ilk defa CHP tarafından ve BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri tarafından böylesine bir boykotla karşı k

Bozdağ boykotu değerlendirdi!

CHP'li vekillerin Meclis'te yemin etmemeleri ile ilgili konuşan Bozdağ, parlamentonun ilk defa tehdit edildiğini ileri sürerek, "Parlamento, ilk defa CHP tarafından ve BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri tarafından böylesine bir boykotla karşı karşıyadır. Parlamento ilk defa tehdit edilmiştir. Hem CHP, hem de BDP tarafından tehdit edilmektedir. AK Parti grubuna yönelik, benzer üsluplarda ortaya konulmuştur. Bugüne kadar TBMM, hiçbir tehdide boyun eğmemiştir" dedi.

Bozdağ şunları söyledi:

"Sayın Süheyl Batum, 'Biz de biliyoruz tahliye olamayacağını ama ilkesel bir anlamda bunu yapıyoruz' derken, Sayın Kılıçdaroğlu 'Bu konuda mahkeme karar verecek. Tahliye olursa zaten sorun yok, olmazsa saygı duyacağız' yaklaşımındayken, bugün mahkemeleri kan davalı olmakla suçlayan noktaya gelmişlerdir. Parlamento, ilk defa CHP tarafından ve BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri tarafından böylesine bir boykotla karşı karşıyadır. Parlamento ilk defa tehdit edilmiştir. Hem CHP, hem de BDP tarafından tehdit edilmektedir. AK Parti grubuna yönelik, benzer üsluplarda ortaya konulmuştur. Bugüne kadar TBMM, hiçbir tehdide boyun eğmemiştir. Yarın 20 milletvekili olan herhangi bir parti, 'benim dediğim olmazsa yemin etmiyorum' diye dayatmaya başladığı zaman, Meclis'i boyun eğer duruma getirmeye kimsenin hakkı yok. CHP, milletin kendisine verdiği iradeye saygı duymalı. Yemin ettikten sonra, parlamentonun özgür ortamında sorunları kendi üsluplarında nasıl istiyorlarsa ortaya koyarlar"

" MURAT KARAYILAN VEYA OGÜN SAMAST TAHLİYE OLUP YEMİN ETSE PARLAMENTO ÇALIŞMALARINA KATILACAK MI?"

CHP'nin, CMK'nın 100. ve 102. maddelerinde değişiklik yaparak, sadece Haberal ve Balbay için değil, diğer Ergenekon sanıklarına da tahliye yolunu açmaya çalıştığına dair iddialar ile ilgili fikri sorulan Bozdağ, "Tepkisel çözümlerin her zaman çok farklı sonuçları ortaya çıkıyor. Tutukluk sürelerini milletvekili olduğu zaman kaldırma yolunda bir düzenleme yaptığınız zaman, bunun ortaya çıkaracağı sonuçlara iyi bakmak lazım. Alparslan Arslan, şu anda tutuklu sanık. Yargılanması devam ediyor. Bağımsız olsa ya da bir partiden aday olsa, Meclis'e hapishaneden gelip yemin edecek mi? Etmesine Türkiye, CHP ya da başkaları ne diyecek? Ogün Samast, Hrant'ı Dink'i öldürdü. Seçilip, tahliyesine karar verilse parlamento çalışmalarına gelip katılacak mı? Kandil'de Murat Karayılan, mahkumiyeti yoksa, seçilse silahı bırakıp parlamentoda gelip yemin edecek mi? Biz bunları kabul edecek miyiz? Bunların ortaya çıkaracağı sonuçlar o kadar çok ki. O yüzden ağzı olan konuşuyor" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler