"Borcun bitmesi birilerini rahatsız etti"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, IMF'ye olan borcun bitmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1milyon Üye" isimli toplantıya

"Borcun bitmesi birilerini rahatsız etti"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, IMF'ye olan borcun bitmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1milyon Üye" isimli toplantıya katıldı. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programa, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Vekili Metin Memiş ve sendika üyeleri katıldı.

Programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, "Bakın biz mandayı Sivas Kongresi'nde reddettik. Manda o zaman reddedildi ama bilin ki manda bir şekilde farklı derecelerle devam ediyordu. İstiyorlar ki bu Türkiye bağımsız olmasın. Ekonomide bağımsız olmasın, dış politikada bağımsız olmasın. Ekonomide nasıl bağımsız olamazsınız? Eğer IMF'den borç alırsanız siz stand-by anlaşması imzalamak zorunda kalırdınız. O anlaşmada da ne kadar memur alacaksın, ne kadar işçi alacaksın, memuruna ne vereceksin, işçine ne vereceksin, tarıma ne kadar destek vereceksin, onların hepsi orada yazar ve o stand-by anlaşmasının altına imza attığın gibi ülkeyi yönetmek zorunda kalırdın. IMF ile stand-by anlaşması imzalayan bir iktidar ile bu ülkenin tam bağımsız olabilmesi mümkün değildir ekonomik bakımdan. Ama Allah'a hamdolsun bu aziz milletin desteğiyle bu dönemde bu millet IMF ile stand-by anlaşması imzalamadı. Aksine IMF'ye borcunu ödediği gibi, "Ben hazırım gel sana 5 milyar dolar kadarda borç vereyim, kredi vereyim" dedi. Bu birilerini rahatsız etti. Eğer siz yine ekonomik yönden bağımsızlığınızı kazanamazsanız dış politikada bağımsız bir politika izleyemezseniz. Ne demek bağımsız bir politika izleyememek, Gazze'yi göreceksin ama ses çıkarmayacaksın, Mısır'da darbeyi göreceksin ama ses çıkarmayacaksın, Suriye'de bu zalimden kaçan 2 milyon insana kapıyı açacaksın ama yine ses çıkarmayacaksın, Irak'ta kendi halkını dışlayan bin yönetimi göreceksin yine ses çıkarmayacaksın. İşte o zaman bağımsız Türkiye olmazdı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler