Bombaların kaynağını açıkladı

CHP Denizli 2. sıra kontenjandan milletvekili adayı olan Ergenekon sanığı İlhan Cihaner, yargılandığı dava ile gölette bulunan bombalar hakkında açıklamalarda bulundu.Denizli Esnaf Sarayı Toplantı salonunda gençlerle yapılan söyleşiye katılan Cihaner, Erg

Bombaların kaynağını açıkladı

CHP Denizli 2. sıra kontenjandan milletvekili adayı olan Ergenekon sanığı İlhan Cihaner, yargılandığı dava ile gölette bulunan bombalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Denizli Esnaf Sarayı Toplantı salonunda gençlerle yapılan söyleşiye katılan Cihaner, Ergenekon davasında yargılanmasıyla ilgili sorulara muhatap oldu. Bir genç,"Hükümete karşı planlanan darbe girişimlerine karşı zemin hazırlamakla demokrasiye sekte vurmakla suçlanıyorsunuz. Bunca demokrasiye aykırı hukuka aykırı iddialar varken aklanmayı beklemeden hemen neden alel acele milletvekili adayı oldunuz?" diye sorarken bir başkası da, "CHP bildirisine baktığınız zaman özgürlükten söz ediliyor. Ama parti İmam Hatip Lisesi öğrencisi gençlerin polis okullarını okumasını engellemek için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor Buna perhiz ve lahana turşusu?" dedi.

 

"YARGILANDIĞIM DAVA DOKUNULMAZLIK KAPSAMINDA DEĞİL"

Söyleşide Ergenekon davasında kendisiyle ilgili suçlamaların ve iddiaların dokunulmazlık kapsamında olan iddialar olmadığını ifade ederek kendini savunan Cihaner, "Yargılama süreci devam edecek. Anayasa göre bu tarz suçlamalarla ilgili olarak yapılan soruşturmalar dokunulmazlıktan önce başlamışsa o soruşturmalar devam eder. Ahmet Türk'ün milletvekili iken davaları bitti, dokunulmazlıkları kaldırıldı. Benim tek amacım yargılanmak, hiç kaçmadım. Şu anda dokunulmazlık kapsamında olan bu suçların hiçbiri dokunulmazlık kapsamında değil. Ancak engelleniyoruz. Bu kim? Hukuksuz kararları verenler ve ideolojik bir bakış açısıyla yargılamayı yürüttükleri çok açık uygulamalarıyla bunu ispatlamış olan ve Türkiye'nin DGM geçmişinden gelen özel yapılanmalar." dedi.

Hakkındaki iddialar ile ilgili iki yıl geçtiği halde Adalet Bakanlığı'nın hala kendinden savunma istemediğini ileri süren Cihaner, "Çünkü bu şaibe ile yaşantımıza devam etmemizi istiyor. En önemlisi de o dosyanın kamuoyunun bilgisine sunulmasını istemiyorlar. Çünkü o dosya kamuoyunun bilginse sunulursa şunlar çıkacak ortaya ihaleye fesat karıştırmış bakanlar yoksul inananlardan toplayıp Filistin'e ve Kur'an Kursu'na yardım diye toplanan paralar kimlerin villalarına çıktığı ortaya çıkacak. Hangi bakanların vergi kaçırdığı ortaya çıkacak belediye ve imar olanaklarının kimlere peşkeş çekildiği ortaya çıkacak." diye konuştu.

Milletvekili olması halinde yargılanmasının devam edeceğini çünkü dokunulmazlık kapsamında olmadığını tekrarlayan Cihaner, "Siz bana, aklanıp gelin diyorsanız, size katılırım. Bu sorunun özellikle Başbakan'a da sorulmasını isterim. Akbil'den aklan gel, İsviçre'deki banka hesapları iddiası var, aklan gel. İçişleri bakanının küçük çocuklara düşkünlüğü ile ilgili iddialar var. Bunlar benim iddialarım değil, yanlış anlaşılmasın. Bunlar ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Wikileaks'te yayınlanan iddialardır. Onlardan aklan gel. Cumhurbaşkanı kayıp trilyondan aklan gel." şeklinde konuştu.

 

"O BOMBALAR KONTRGERİLLANIN"

Erzincan Çatalarmut köyü baraj gölünde çıkan mühimmatla ilgili açıklamalarda da bulunan Cihaner, bu bombaların kontrgerillanın olduğunu öne sürdü. Cihaner, sözlerine şöyle devam etti: "Bir gölde altı tane el bombası bulundu. Düşünün bu suç örgütünün lideri kim 3. Ordu Komutanı. Bu komutanın emrinde uçaklar var. Tanklar var silahlı on binlerce asker var. Bu adam bunu darbe yapmak istese miadını doldurmuş patlama olanağı kalmamış muhtemelen de başka bir olay için hazırlanmış el bombalarını kullanmazdı. Ben size kimsenin bilmediği bir şey söyleyeyim. O el bombaları ne biliyor musunuz? O el bombaları o tutuklama nedeniyle benim elimden alınan başka bir soruşturmaya ait el bombaları. Onlar da Maraş ya da Sivas olayları sonrasında olası bir iç savaşta köylere, muhtemelen kontrgerilla tarafından dağıtılmış bombalardır. Benim o soruşturmam da vardı. Yani Türkiye'yi 12 Eylül'e getirenlerle, beni parmaklıklar ardına gönderenler muhtemelen aynı zekâda, aynı bakış açısına sahip insanlar."

 

"ERGENEKONCULARA BİZDEN OY YOK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Denizli'deki mitingi sırasında alana asılan 'Ergenekonculara Denizli'den oy moy yok' pankartı ile ilgili değerlendirmede bulunan İlhan Cihaner, şunları kaydetti:"Ben buradan söylüyorum. Ergenekonculara bizden de oy moy yok. Türkiye'yi 12 Eylül'e getiren Ergenekoncularsa, bizden de oy yok. Faili meçhulleri işleyenler Ergenekoncularsa bizden de oy yok. Türkiye'yi iç savaş eşiğine getirenler Ergenekoncularsa bizden de oy yok."

 

Özel yetkili mahkemeler DGM'lerin devamı olarak tamamen düşman ceza hukuku uygulandığını öne süren Cihaner, savunma hakları tamamen kısıtlanmış durumda olduğunu kendisinin de şu anda teknik olarak Ergenekon sanığı olmadığını iddia etti.

Cihaner, bir başka soru üzerine Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hakim Hamdi Yaver Aktan'ın kendi davasıyla hiçbir alakası olmadığını ifade ederek, "Bu olay oluncaya kadar tanışıklığımda yoktur onu da söyleyeyim." dedi.

Söyleşide Cihaner ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ü kıyaslayan bir genç ise Cihaner'e övgü dolu sözler söylerken, Öz hakkında ise ağır ithamlarda bulundu: "Öz gittiği yerlerde rüşvet, skandal, fuhuş, çete kurmakla farklı propagandadan dolayı sürülüyor. Şu anda geldiği nokta belli."

Söyleşiye CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset