Bölmüyoruz, birleştiriyoruz

Batman’daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Hizbullah’a atfen “Müslüman cana kastetmez” dedi.8 yıldır kardeşlik diliyle konuştuklarını belirten Erdoğan, “Biz dünyaya kırmaya, dökmeye, ayırmaya, kutuplara bölmeye değil, birleştirmeye, bulu

Bölmüyoruz, birleştiriyoruz

Batman’daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Hizbullah’a atfen “Müslüman cana kastetmez” dedi.

8 yıldır kardeşlik diliyle konuştuklarını belirten Erdoğan, “Biz dünyaya kırmaya, dökmeye, ayırmaya, kutuplara bölmeye değil, birleştirmeye, buluşturmaya, kırılanı tamir etmeye geldik” diye seslendi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, isim vermeden Hizbullah’a gönderme yaparak, “Hiç kimse şahsi hırs ve yanlış düşüncelerini bu dine mal edemez. Hiç kimse İslam ile öldürmeyi yan yana gösterme cüretine sahip olamaz” dedi. Erdoğan, Hizbullah’ın güçlü olduğu Batman’da 69 tesisin toplu açılışında şöyle konuştu:

İnsan hayatı kutsaldır
“Medeniyetimizde, üç semavi dinde de can, insan hayatı kutsaldır. Kim kimin canına kıyarsa bütün alemin canına kıymıştır. Müslüman, İslam kelimesi ile cinayeti, katli yan yana kullananlar bizzat İslam’a haksızlık yapmış olur. Anlamı barış olan İslam, terörü emreder mi? Müslümanlar hiçbir zaman cana kastetmezler. Kastediyorlarsa o zaman ona Müslüman diyemeyiz. Bu din yaşatmak için gelmiştir. Hiç kimse şahsi hırsları, yanlış düşüncelerini bu dine mal edemez. Hiç kimse İslam ile öldürmeyi yan yana gösterme cüretine sahip olamaz. İslam ve Müslümanlar cinayet ile özdeşleştiriliyor, bazıları da alet oluyor. Afganistan’da, Mısır’da zaman zaman da Türkiye’de buna şahit oluyoruz. Bu istismara karşı tüm milletin uyanık olmasını istiyoruz”
Erdoğan, protesto edilmesi için kentte bildiri dağıtan PKK’ya da şu sert tepkiyi verdi: “Tıpkı halkoylamasında olduğu gibi bu açılış töreni öncesinde de Batmanlıları sindirmek, bu törenden uzak tutmak için malum odaklar harekete geçti. Batmanlı Başbakanı karşılamasın, dinlemesin, bu heyecanı yaşamasın diye her türlü anti demokratik baskıcı yönteme başvurdular. Bunlar aslında ışıktan, aydınlıktan, demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar. Yıllarca yoksulluğu sömürdüler, hizmet gelmesin ki istismar edelim, bataklık kurumasın ki bataklıktan rant sağlayalım istiyorlar.

Devlet silah bırakmaz
Kararlı demokratikleşme adımlarına karşı birileri de huzuru bozmak, ilerlemeyi durdurmak için adımlar atıyor. Neredeydik şimdi neredeyiz bunun muhasebesini yapın. Özgürlükler önündeki çağdışı meseleleri biz kaldırdık. Konuşulmayanı konuşulur tartışılır hale getirdik. Bir Milletvekili, ‘PKK da güvenlik güçleri de silah bıraksın’ dedi. Bu mantıklı mı? PKK tabiî ki silah bırakacak. Güvenlik gücü silahla dolaşır. Can ve mal güvenliği için silahlıdır. O silah bırakır mı? Birileri yoksulluk, yasaklar sona ermesin, istikrar-huzur olmasın, kan-gözyaşı durmasın istiyor. Kan akmasa, gözyaşı dökülmese kimseyi kandıramayacaklarını, istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Yeter artık, demokrasi-kardeşlik kazansın, silah tüccarları kazanmasın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler