Bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz nedir?

 Vatandaşla buluşmalarında “Bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz nedir?” sorusuyla muhatap olduklarını belirten Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Hülya Koçyiğit, “Akil İnsanlar” olarak takdim edilmelerinin rahatsızlık yarattığını söyledi. AKİL İnsa

Bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz nedir?

 

Vatandaşla buluşmalarında “Bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz nedir?” sorusuyla muhatap olduklarını belirten Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Hülya Koçyiğit, “Akil İnsanlar” olarak takdim edilmelerinin rahatsızlık yarattığını söyledi.
 
AKİL İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Hülya Koçyiğit, “Akil İnsanlar” şeklinde takdim edilmelerinin biraz rahatsızlık yarattığını, bu kavrama çok büyük anlamlar yüklendiğini ve çözümün nasıl yürüyeceğini bilen, bu çözümde yer alan, çalışan, fikirlerini veren kişiler olarak değerlendirildiklerini söyledi.
 
Heyet olarak halkla buluştuklarında, “Bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz nedir?” şeklinde kendilerine sorular yöneltildiğini anlatan Hülya Koçyiğit, şöyle devam etti:
“Halbuki biz, halk ilk defa olarak belki de konuşsun istiyoruz, kendi geleceğiyle ilgili fikrini söylesin, endişelerini paylaşsın ya da kaygılar neden var kafalarında, barışa inanıyorlar mı barış ideali var mı kafalarında? Bunları söylesinler istiyoruz. Tekrar yaşamak için neler hayal ediyorlar, düşünüyorlar bunları söylesinler ve bir fikir birliğine varabiliyor muyuz? Fikir birliğine vardığımız zaman niyetimiz bir arada yaşamak mı?”
 
BİN YILLIK ORTAK TARİHİMİZ VAR
 
Koçyiğit, Kürtlerle neredeyse bin yıllık bir ortak tarihimizin olduğunu, bunun son 30 yılla kısıtlanamayacağını ifade ederek, bundan sonra da bu topraklarda birlikte yaşanacağını dile getirdi. En çok karşılaştıkları şeyin, “Ülkemiz bölünüyor mu?” kaygısı olduğunu belirten Koçyiğit, bunun biraz da siyasi tabanlı, adeta slogan şeklinde halka verilmiş beyanatlardan kaynaklandığını düşündüğünü ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset