Bizi de Mısır yapmak istediler!

KONSİAD’ın İkitelli-Başakşehir’deki Hasırlı Restorantta bin üyesine verdiği iftar yemeğine AB Bakanı Egemen Bağış, eski Bakan Ali Talip Özdemir, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı ve KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı ve

Bizi de Mısır yapmak istediler!

KONSİAD’ın İkitelli-Başakşehir’deki Hasırlı Restorantta bin üyesine verdiği iftar yemeğine AB Bakanı Egemen Bağış, eski Bakan Ali Talip Özdemir, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı ve KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı ve Konyalı, Karamanlı ve Rumeli bir çok dernek ünlü işadamları katıldı.

İftar yemeği öncesi açıklamalarda bulunan AB Bakanı Egemen Bağış, Mısır’da Yaşanan vahşete kayıtsız kalmayacaklarını, Somali’de elçiliğimize yapılan saldırıda şehitlerimize Allah’tan Rahmet yaralılara ise şifalar dilediğini belirtti.

Gezi olaylarının bir tertip olduğunun altını çizen Bakan Egemen Bağış Mısır’da oynanan oyunlar ve darbenin ülkemizde de uygulanmak istendiğini fakat bu oyunun tutmadığını söyledi…

TAKSİM’DE YAPAMADILAR KAHİRE’DE BAŞARDILAR…

"70 yıl aradan sonra Mısır halkı demokrasinin tadını aldı. Daha bir yıl bile olmamıştı, halkın seçtiği cumhurbaşkanını göz altına aldılar. Demokrasiyi tamamen tarumar ettiler ve maalesef halkın onayladığı anayasayı yürürlükten kaldırdılar. Bununla da yetinmediler, sadece ve sadece barışçıl eylem yaptığı için, hiçbir şiddete başvurmadığı halde, molotof kokteyli atmadığı halde, hiç bir kanlı eylemin parçası olmadığı halde, demokrasi istediği için ikiyüz küsur kişiyi gözlerini kırpmadan katlettiler. Bunların ne kadar kötü niyetli olabileceğini gördük. Bu yüzden inadına demokrasi, inadına milli irade, inadına kardeşlik demek zorundayız. Bu ülkede de eli kanlı darbecilere hiç bir şekilde demokrasi dışı yöntemlerle meydanı bırakmayacağımızı buradan hep birlikte haykırmak durumundayız."

"Veda Hutbesi" mesajı

Suriye'de ve Mısır'da yaşananları İslam dünyasında sadece seyreden ülkeler olduğunu belirten Bağış, "Bütün Müslümanların Veda Hutbesi'ni tekrar tekrar okuması gerektiğine inanıyorum. Orada bize açık, net talimatlar verilmiş ama maalesef bu mübarek ramazanda bile, onu göz ardı eden ülkeler var" diye konuştu.

"Bir de dünyada demokrasi havarisi kesilmiş ülkeler var" ifadesini kullanan Bağış, şöyle devam etti:

"Taksim'den 8 saat aralıksız yayın yapan Batı medyası, Mısır'da 200 kişinin hayatını kaybettiği, şehit olduğu olaya ne kadar duyarsız, hep beraber görüyoruz. Türkiye'de en ufak bir olay olduğunda bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan bazı Batılı zihniyetlerin Mısır'da yaşanan bu vahşete 'vahşet' diyemediklerini hep birlikte izliyoruz. Bunlar demokrasi münafığı. Lafa gelince demokrat ama uygulamaya gelince ancak kendine demokrat. Bunlar samimi değil."

"Türkiye zalimin kabusu, mazlumun umudu"

Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü koruyup güçlenmesinin çok önemli olduğunu anlatan Bağış, "Çünkü Türkiye güçlendikçe dünyadaki zalimlerin kabusu, mazlumların da umudu haline geliyor. Çok çalışmamız, bu ülkeyi daha da güçlü kılmamız, bu ülkenin sorunlarını hep birlikte çözmemiz lazım" dedi.

Bağış, Türkiye'nin gücünü milli iradeden aldığını vurgulayarak, "Siz bizim arkamızda durduğunuz sürece, bu gücü hiç bir şer odağı yıkamaz, hiç bir lobi yıkamaz" şeklinde konuştu.

KONYA, KARAMAN, EDİRNE, İSTANBUL FESHANE’DE BULUŞUYOR…

Konyalı Sanayici ve İşadamlarının birlikteliklerinden de örnek veren Bakan Egemen Bağış 12 Eylül’de 4 ilin birbirleriyle kaynaşmasına şahit olacaklarını söyleyerek, “Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Konya, Karaman, Edirne ve İstanbul büyük bir kenetlenme içinde dev bir fuara müthiş bir festivalle kaynaşmanın ne demek olduğunu birlikteliğin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterecek… Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu fuara katılıp destekleyeceğim… KONSİAD’ın kısa zamanda büyük işler yaptı… Başta KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

12 Eylül tarihinde yapılacak olan ve 4 ilin buluşacağı dev fuar için tüm hazırlıkların bittiğini belirten KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı, “Konyalı ve Konya’yı merak eden yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı Feshane’ye bekliyoruz… Edirne ve Karaman illerimizin de katılmasıyla müthiş bir fuara dönüşecek Feshane Tanıtım günlerinde Rumeli derneklerimiz, Karaman derneklerimiz de bizleri yalnız bırakmayacak. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik mesajlarının ne demek olduğunu tün dünyaya duyuracağız” diye konuştu… KONSİAD üyesi ve Türkiye’nin Mutfak devi Mehtap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öncel ile KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı KONEXPO Fuarına büyük destek veren AB Bakanı Egemen Bağış’a birer plaket takdim ettiler…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler