''Bize destek vermiyorlar''

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammed Muhsin Aksoy, ''8 yıldır birçok tavsiye kararında bulunan meclisimizi, büyüklerimiz dikkate almamıştır'' dedi. Aksoy, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 2003-2004 eğitim ve öğretim yı

''Bize destek vermiyorlar''

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammed Muhsin Aksoy, ''8 yıldır birçok tavsiye kararında bulunan meclisimizi, büyüklerimiz dikkate almamıştır'' dedi. 

Aksoy, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 2003-2004 eğitim ve öğretim yılında kurulan Türkiye Öğrenci Meclisi'nin, TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri'' projesi kapsamında hayata geçirildiğini söyledi. 

Türkiye Öğrenci Meclisi'nin 8 yıllık tarihinde ilk defa basın açıklaması yapıldığını belirten Aksoy, meclisin yılda bir kez toplanmasının sorunların çözümü açısından yetersiz olduğunu savundu. 

Kendisinin 2007 yılında projeye dahil olduğunu ve kademeli olarak 13 seçim geçirdiğini anlatan Aksoy, ''Bu seçimlerde meclisin çalışmaları hakkında birçok tecrübem oldu. Ülkemizin geleceği açısından meclisimiz çok önemli. Günümüzde değerli büyüklerimiz sürekli münakaşa halindeler ve uzlaşma sağlayamamaktadırlar. Ancak bizler öğrenci temsilcilerimiz olarak hiçbir sorun yaşamamaktayız'' dedi. 

Öğrenci temsilcileri olarak Türkiye genelinde eğitimle ilgili yaşanan sorunlara duyarsız kalındığını öne süren Aksoy, şöyle devam etti: 

     ''8 yıldır birçok tavsiye kararında bulunan meclisimizi, büyüklerimiz dikkate almamıştır. Her yıl Nisan ayında meclis başkanı belirlenmektedir. Türkiye öğrenci meclisimiz yılda 1 kere toplanmaktadır. Bu nedenle sorunlarımızı dile getirmek için meclisimizin birden fazla toplanmasını istiyoruz. Ayrıca okul idarelerin yaptığı toplantılara öğrenci temsilcilerimizinde katılarak fikirleri alınmalıdır. Meclisimizin çalışmalarını rahat ve faydalı bir şekilde yürütmeleri için okullarda çalışma büroları oluşturulmalıdır.''

Herhangi bir bütçelerinin olmadığını ifade eden Aksoy, ''Faaliyetlerimiz için bakanlığımızdan bütçe istiyoruz. Hiçbir şekilde bütçemiz yok. Yapacağımız faaliyetlerde sponsor bulmaya çalışıyoruz ya da cebimizden harcıyoruz. Sokakta gezdiğimiz zaman yüzde 90'ı meclisimiz hakkında bilgi sahibi değil. Bakanlığımızın tüm öğrenci arkadaşlarımıza broşür ve konferans gibi faaliyetler yapmasını istiyoruz. Ayrıca 8 yıldır toplanan meclisimizin halen logosu bulunmamaktadır'' diye konuştu. 

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı seçilmeden önce çeşitli vaatlerde bulunduğunu, ancak bunları hayata geçiremediğine işaret eden Aksoy, ''Artık sorunlar üzerinde durmaya başladık ve onları çözmeye çalışıyoruz. Sorunların sebebi bizi dinlememekten kaynaklanmaktadır.

Öğrenciler artık eski zamandaki gibi değildir. Teknoloji ile sürekli kendilerini geliştirmektedirler. Ülke genelinde arkadaşlarımız güzel projeler hazırlıyorlar. Projelerimizi sorunlarımızdan dolayı beklemeye almak zorunda aldık'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler