Biz kul hakkı yemeye karşıyız

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'ta düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Yasanın geliş nedeni şudur: 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık ihale yapacaklar.

Biz kul hakkı yemeye karşıyız

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'ta düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

 

"Yasanın geliş nedeni şudur: 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık ihale yapacaklar. Bununla ilgili olarak iki madde var, 24 ve 25. maddeler.... Bu maddeler diyor ki, 'Yapılacak bu ihaleler, Kamu İhale Yasası'nın dışında olacak'. Neden 20 milyar doları buraya getiriyor, koyuyorsun? Hani Kamu İhale Yasası yolsuzlukları engellemek için getirilmişti, kamu ihaleleri şeffaf olacaktı. Şimdi diyorlar ki '20 milyar dolarlık ihaleyi Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkaralım'. Ne yaptılar biliyor musunuz? Kutsal kitabımızı 20 milyar dolarlık yolsuzluğa örtü yaptılar. Bunu yapan adamlarda ahlak yok. Ahlak olmadığı gibi insan sevgisi de yok. Şimdi biz bunu söyledik ya, 'Vay efendim sen Kur'an'a karşısın'. Sen nereden biliyorsun? Kim sana söyledi? Bir başkasının inancını sorgulama yetkisini sana kim verdi? Var mı Müslümanlıkta böyle bir şey. Ne Müslümanlığa, ne Kur'an'a, ne inançlara karşıyız. Bizim karşı olduğumuz şey, tek cümleyle söyleyeyim Ankara'daki duysun, kul hakkı yemeye karşıyız."

 

Eğitimle ilgili kanun teklifini veren milletvekillerinin hiç birisinin eğitimci olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin temelleriyle oynuyorsunuz. Bir ülkeyle ilgili yeni bir eğitim modeli getiriyorsunuz. Çağdaş ülkelerde oturulur, tartışılır bu. Görmüyorsunuz bunu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset