"Biz büyük bir devletiz"

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, "Kendi milletine zulmeden, halkına ait silahları halkına çeviren her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz" dedi. Partisinin Erzurum il kongresine kat

"Biz büyük bir devletiz"

 

 

 

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, "Kendi milletine zulmeden, halkına ait silahları halkına çeviren her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz" dedi. 

Partisinin Erzurum il kongresine katılan Başbakan Erdoğan, Erzurum'un seçimlerde kendilerini mahcup etmediğini belirterek, "12 Haziran seçimlerinde yüzde 69.2 oy oranıyla Türkiye'de partimize en fazla oy veren iller arasında yer aldı. Tüm dadaşlara, tüm Erzurumlular'a AK Parti'ye verdikleri büyük destekten dolayı en kalbi şükranlarımı sunuyorum. AK Parti Erzurum İl Teşkilatımıza, il başkanımız ve yönetime, ilçe başkanlarımıza, belde, mahalle köy temsilcilerimize, sonsuz teşekkür ediyorum. 9.5 yıl boyunca Erzurum bizi hiç mahcup etmedi, biz de Erzurum'u mahcup etmedik. Erzurum için üretmeye, Erzurum'u büyütmeye devam edeceğiz. Erzurum yakın tarihte çok büyük çileler çekti. Erzurum işgali yaşadı, Erzurum mezalimi yaşadı, Erzurum insanlık dışı muameleye, katliamlara, işkencelere maruz kaldı. Erzurumlar kahramanlıklar ortaya koyarak destan yazdı.

1915'te Erzurum işgal edildiğinde sadece Erzurum değil, sadece Türkiye değil tüm dünya gözyaşı dökmüştü. Erzurumun yiğit, mert, dadaş insanları ile hasret gidermeye, dertleşmeye geldim. Bugün Erzurum'dan sadece Erzurum'a değil, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya barış mesajlarını bir kez daha haykırmaya geldim.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunun altını çizen Erdoğan, "Biz onurlu bir milletiz. Biz tarihimizle olduğu kadar bugünümüzle de geleceğimizle de büyük bir devletiz. Kendi milletine zulmeden, halkına ait silahları halkına çeviren her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz. Erzurum'dan Türkiye içindeki bazı Esed sevdalılarına açık açık seslenmek istiyorum. CHP Genel Başkanı'na bir tavsiyede bulundum. Suriye konusunda eteğinizdeki taşları dökün dedim. Suriye konusunda ağzınızdaki baklayı çıkarın dedim. Pazar günü kendisini Başbakanlık'ta ağırladık. Kendisini uçağımızın düşürülmesi konusunda bilgilendirdik. Sorunuz varsa sorun dedik. Generallerim kendilerini bilgilendirdi. Orada görüntülü brifing verildi. Dışişleri Bakanım bütün diplomatik çalışmaları anlattı. Soracağınız ne varsa sorun tavsiyelerinizi anlatın dedik. Pilotlarımızın durumu nedir bunun dışında hiçbir soru yok. Toplantıdan sonra birbiriyle çelişen ifadelerle kendi hükümetinin eleştirisini yaptı. Sen Suriye'nin Baas Partisi misin yoksa Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi misin? Bu ülkenin milli değerleri diye bir şey söz konusu değil. Salı günü grup toplantısında hükümete nasıl bir fatura keseriz, askerimize nasıl fatura keseriz bunun gayreti içerisinde. Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin bugüne kadar başına gelmiş en büyük talihsizliktir. Hala siyasetçi olamadı. Anamuhalefet partisinin genel başkanı en azında böyle bir mesele kendi ülkesinin yanında olmalı. Milli bir duruş değildir. Sorumlu bir genel başkan kendi ülkesine şamar oğlanı benzetmesi yapmaz, yapamaz. Kusura bakmasın biz CHP Genel Başkanı'ndan dış politika dersi alacak değiliz. Haritada Şam'ın yerini gösteremeyecek biri bize dış politika dersi veremez" dedi.

Büyük devletlerin çekemeyenleri olduğunu belirten Erdoğan, "Eğer sizin büyüme iddianız yoksa güçlü olma güçlenme iddianız yoksa bölgenizde, dünyada aktif olma iddianız yoksa herşeye göz yumar ama olduğunuz yerde de sayarsınız. CHP'nin dış politika vizyonu budur. Hiçbir zaman büyümeden yana, aktif politikadan yana olma, bölgedeki haksızlığa göz yum hatta destek ver. Kusura bakma bugün böyle bir Türkiye yok, bizim büyük hedeflerimiz var, ideallerimiz var. Türkiye'yi Cumhuriyet'in yüzüncü yılında dünyanının en büyük 10 ülkesinden biri yapmanın çabasındayız. Biz bu hedeflere istenmeyenlere ulaşacağız. Hain saldırılara rağmen, tahriklere, provokasyonlara, karanlık senaryolara rağmen Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Bakın geldiğimiz bu noktada terör örgütünün destekçileriyle düşürülen uçağımızla teyakkuz halinde iken milletçe tek yürek olurken terör örgütü alçakça namertçe saldırılarına devam etti. En son Siirt'te askerlerimizi pusuya düşürdü 4 askerimizi şehit ettiler" dedi.

Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "30 yıldır Kürt halkının haklarını savunuyoruz dediler, en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza verdiler. 30 yıldır acıdan kandan gözyaşından başka bir şey kazandırmadı. Bunlar maşa, Kürtlerin hakları için Türkiye'nin düşmanları, hasımları için taşeronluk yapıyorlar. İnsan kaçakçılığı var, esrar, eroin kaçakçılığı var, bunlarda kara para aklama var, bunlarda ne ararsanız var. Erzurum'da net söylüyorum, terör örgütünün kimlerin elinde taşeron olduğun gayet iyi biliyoruz. Terör örgütünün Türkiye düşmanı hangi ülkelere uşaklı ettiğini çok iyi biliyoruz. Hangi ülkelerin onlara barınma, silah sağladığını Türkiye üzerine nasıl karanlık işler çevirdiklerini biliyoruz. Her türlü uyarıyı yaptık. Terörü bir maşa olarak kullananlar bilsinler ki o maşa onların bedeninin yakacaktır.

Kürt vatandaşlarıma sesleniyorum, artık bu terör örgütüne seslerinizi yükseltin, terör örgütünün sadece Türkiye'ye değil, Kürt kardeşlerimize karşı nasıl bir ihanet içerisinde olduğunu görün. Kutsal, manevi değerlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunlar zerdüştür. Kürt kardeşim artık yeter diye tavrını koymalıdır, egemenliğimize karşı bütün saldırılara karşı koymaya fedakarca savunmaya devam edeceğiz, Saldırılara en sert şekilde gereken cevabı hep birlikte vereceğiz. Türk, Kürt, Arap, Gürcü, Boşnak, Roman, Arnavut kim olursa olsun bizler yaradılanı yaradan ötünü seviyoruz ve seveveğiz. 14 Ağustos 2011'de söyledim, Afyonkarahisar'da söyledim tek millet tek bayrak ne dedik tek vatan tek devlet dedik kimse bu topraklarda bir operasyon sevdasına düşmesin. Düşenler boğulurlar, kararlılıkla yürüyeceğiz. Tek millet diyoruz, bu millet kavgaların içinde etkin unsunların dışında ayrım yok, Millet bu unsurlardan oluşuyor. Bu bayrağın kanında, Türkün, Kürdün, bu milletin her bir ferdinin kanı var. Tek vatan bu ülkenin batısıyla doğusu kuzeyiyle güneyi birbirindan farklı olmayacak. 780 bin kilometrede birbirinden ayırmayacağız".

Batıya ne hizmetler yapılıyorsa doğuya yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Burada üniversiade düzenlenmesi, kış oyunlarını düzenlerken 650 trilyon yatırım yapılması bu iktidarın buraya verdiği önemin en güzel ifadesidir. Bugüne kadar gelen iktidarların aklında Erzurum diye bir şey var mıydı Erzuruma yatırım diye bir şey var mıydı biraz sonra açılışı yapacağımız eserler yaklaşık 450 trilyon.

Erzurum her geçen gün daha ileri gidiyor, daha büyüyor özgürlükleri daha iyi standartlara ulaştıracağız. Erzurum ve dadaşlar hiç endişe etmesin, 75 milyon vatandaşımız endişe etmesin. Türkiye emin ellerde, Türkiye hedeflerine kararlılıkla yürüyor. Mazlumun yanında zalimin karşısında kutlu yürüyüşümüzü insaallah devam ettireceğiz. Erzurum'dan aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

57 eseri 450 trilyon yatırımla Erzurum'a kazandırdıklarını belirten Erdoğan, "Erzurum büyük projeleri tamamladı. 2012 yılında uluslararası düzeyde organizasyonlar yapıldı. Ankara - Sivas hızlı tren inşa çalışmaları devam ediyor. Hızlı tren Erzurum'a da gelecek, Kars'a kadar uzanacak, Rize'de Ovit tünelinin temelini attık, Ovit dağına yapacağımız tünelle Türkiye'nin Balkanlar'ın Avrupa'nın sayılı en uzun tünellerinden biri. Karadeniz'i Erzurum'a bağlıyoruz. Hem Karadeniz illeriyle Erzurum kucaklaşacak, Erzurum'un transit önemi daha fazla artacak. Erzurumu yüksek öğretim noktasında ciddi şekilde destekledik, Türkiye'nin bölgenin en büyük teleskopuna sahip uluslararası gözlemevi 2014 yılında Erzurum'da hizmete giriyor. Sağlıkta Erzurum çok büyük atılıma şahit oldu. 700 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz, önümüzdeki haftalarda çalışmalarına başlayacağız. 2014 yılı sonuna kadar bitirip hizmete açacağız. Hiç merak etmeyin dik duracağız dikleşmeyeceğiz durmak yola devam diyeceğiz. Erzurum Havalimanı'na 48 milyon yatırımla iç ve dış hatlar terminal binası 2 adet pist 14 uçak kapasiteli apron teknik kule kompleksi yaptık. Palandöken'e 280 bin metrekare alana 28 milyon 742 bin maliyetle bir lojistik merkez yapıyoruz. Lojistik merkezi müdürlüğü binasını tamamladık. Lojistik Merkezi 2014 yılına kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Erzurum’un 2025 yılına kadar olan içme suyu problemini hallettik. 1914 yılında askerlerimizin şehit olduğu Sarıkamış Allahuekber dağlarını koruma altına aldık. Bir olduk birlik olduk birlikte Türkiye olduk. Yine elele omuz omuza çok daha güçlü bir yere gidiyoruz. Aydınlık yollara yürüyeceğiz. Birliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset