’’Biz bu meydanları teröristlere bırakmayız’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bakın bizden başka meydanları dolduranlar var mı, "biz bu meydanları teröristlere bırakmayız" diyerek meydanları millet aşkıyla dolduran var mı? Hepsi kenara çekildiler. Geride bir tek biz varız, biz olacağız. Kimsenin olmadığı

’’Biz bu meydanları teröristlere bırakmayız’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bakın bizden başka meydanları dolduranlar var mı, "biz bu meydanları teröristlere bırakmayız" diyerek meydanları millet aşkıyla dolduran var mı? Hepsi kenara çekildiler. Geride bir tek biz varız, biz olacağız. Kimsenin olmadığı yerde AK Parti Türkiye'nin her yerinde olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında gittiği İzmir'de Bergama mitinginin ardından İzmir'de partililere seslendi. Büyük coşkuyla karşılandığı İzmirlilere Türkiye'nin dört bir yanında miting düzenlediklerini hatırlatan Davutoğlu, "Şimdi de tekrar iş başına diyoruz. Bakın bizden başka meydanları dolduranlar var mı "biz bu meydanları teröristlere bırakmayız" diyerek meydanları millet aşkıyla dolduran var mı hepsi kenara çekildiler. Geride bir tek biz varız, biz olacağız. Kimsenin olmadığı yerde AK Parti Türkiye'nin her yerinde olacak" diye konuştu.

"MARMARA DEPREMİNDE YARALARI SARAMAMIŞLARDI"

Van depremin dördüncü, Muharrem ayının 10'uncu günü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın, hedefleriniz, istikbalimizi asla yitirmeyeceğiz. Her bir canımız muhabbetle seviyoruz. Can demişken bugün özel bir gün. Muharremin 10'ncu günü, Kerbela şehitlerini andığımız gün. Gül kokulu Hz. Hüseyin'i rahmetle anıyoruz. Biz AK Parti siyaseti olarak Hz. Hüseyin'in siyasetini takip ediyoruz. Dünyanın her yerinde Yezidlere ve zalimlere karşı dimdik ayakta olacağız. Nerede zalim varsa zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olacağız. Ayrıca bugün Van depreminin dördüncü yılı. Van depreminde kaybettiğimiz kardeşlerimize de rahmet diliyoruz. 1999'da Marmara'da deprem olduğunda Ankara'daki devlet Marmara'ya, Kocaeli" ye ulaşamamıştı, oradaki yaraları sararamamıştı. Günlerce enkaz altında vatandaşlarımızın kaldı, yıllarca konut sahibi olamadılar. Ama biz 1 yıl içinde deprem olduktan sonra Van'da yepyeni bir şehir inşa ettik. İşte bu AK Parti farkı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE UYUMSUZ KOALİSYONLARLA ZAMAN KAYBETTİ"

Türkiye her geçen gün büyüdüğünü ve güçlendiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Son yıllarda çok büyük atılımlar yaptık. Durmak nedir bilmedik, bilmiyoruz. Diğerleri yan gelip yatarken biz 25 saat çalışıyoruz. Bizim yeraltında petrol ve doğalgaz zenginliğimiz yok, bizim zenginliğimiz yer üstünde bizim zenginliğimiz vatandaşlarımız. Bu ülkenin en değerli hazinesi genç ve dinamik nüfusumuz, kadınlarımız ve vatandaşlarımızdır. Türkiye her geçen gün kalkınıyor, yeni ihtiyaçlar çıkıyor. 1 Kasım'da projelerimiz size sorduk masa başında hazırlamadık, danışarak oluşturduk. Allah'ın izniyle tıpkı geçmişte yaptığımız gibi reform üzerine reform yapacağız. Bu al bayrak gölgesinde yaşayan aziz insanları dünyanın her köşesinde izzetli kılacağız. Yeni anayasa yapacağız. Artık darbe anayasaları ile bu ülke yönetilemez. Geleneksel irfan merkezlerine, cem evlerine hukuki statü kazandıracağız. Aksaklıkları gidereceğiz, ilçe belediye kaynaklarını artıracağız. 1 Kasım ikinci hamle dönemi başlangıcı olacak. Türkiye kötü yönetimlerle, uyumsuz koalisyonlarla çok zaman kaybetti. Yeniden o istikrarsızlık günlerine dönmemek için çalışacağız. Tekrar o koalisyon dönemlerine dönmemek için biz sınırlarımız belirledik. Ne diyoruz? İlk günkü aşkla haydi bismillah. Şevkimizi, kararlılığımızı hiç kaybetmeden sizlere hizmet edeceğiz" diye konuştu.

"ONLAR KÖŞELERİNDE OTURSUN BİZ ÜÇ DEVRİM YAPTIK"

Devleti milletle buluşturduklarını belirten Davutoğlu şöyle devam etti:

"Bunlar köşelerinde otururken üç devrime imza attık. 4G uydusu Türk mühendislerin katkıda bulunduğu uydu uzaya bırakıldı. Onlar yollara mayın döşer, birileri köşede bekler. Biz ise uzaya uydu fırlatırız. KKTC'ye deniz üstünden su götürüyoruz su. İşte cumhuriyete, milliyetçiliğe sahip çıkmak bu. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik lafla olmaz, hizmetle olur. Bırakın onlar köşelerde otursun, bize oturmak yakışır mı? Hasan Tahsin oturdu mu? Gazi Mustafa Kemal oturdu mu? Adnan Menderes oturdu mu?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset