"Biz 150 bayan vekile de razıyız"

AK Parti 24. Dönem Trabzon Milletvekili Aday Adayı Berrin Karanis yoğun ve kısıtlı süre zarfında ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Bugün Haber61 Ailesini ziyarete gelen Karanis, aday adaylığı süresinin çok heyecan verici olduğunu ifade etti.Karanis, “Bu yol

"Biz 150 bayan vekile de razıyız"

AK Parti 24. Dönem Trabzon Milletvekili Aday Adayı Berrin Karanis yoğun ve kısıtlı süre zarfında ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Bugün Haber61 Ailesini ziyarete gelen Karanis, aday adaylığı süresinin çok heyecan verici olduğunu ifade etti.

Karanis, “Bu yola kaybetme kaygısı ile girmedim. Bu nedenle kazanamazsam ne yaparım demem. Bu güzel ve zorlu yolda bir soluk aldık. Bence bu kadarını yaşamak bile gerçekten çok güzel. Dilerim daha uzun soluklu olur. Biz bu yola baş koyduk. Başbakanımız da bayanların mecliste olmasını isteyen bir lider. Bizde bu isteğine layık olmaya çalışacağız. Diğer bayan arkadaşlarla da dostluk çerçevesi içerisindeyiz. Ankara’ya mülakata gittiğimizde Ankara’ya bir ses getirdik. Diğer illerin aday adayları sus-pus otururken biz oldukça heyecanlı ve içtendik. Zaten genel merkezde de gayet iyi karşılandık” dedi.

MECLİSE KADINLAR ŞART

Berrin Karanis, “Özellikle kadınların mecliste olmasını çok fazla istiyorum. Bu yıl vekillik sayısının da düşmesi ile birlikte Trabzon’un da bayan aday adayı sayısında oldukça talep düşüktü. Bu üzücü bir durum. Erkek adaylar gerçekten çok güçlü isimler bu nedenle Trabzon bayan vekil çıkarmazsa gerçekten çok üzülürüm. Yine de Trabzon’dan meclise bayan gideceğine inanıyorum. KA-DER’in de Mecliste 275 kadın olsun şeklinde bir girişimi oldu. Biz 150’ye de razıyız, yeter ki kadınların sesi mecliste biraz yükselsin. Yılmak yok, yola devam” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset