Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede terörle mücadele, yasadışı göç, mülteci dramı ve Antalya'da yapılacak G-20 zirvesinin

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede terörle mücadele, yasadışı göç, mülteci dramı ve Antalya'da yapılacak G-20 zirvesinin gündemi ele alındı. BM Genel Sekreteri Ban'ın, Türkiye'de son haftalarda meydana gelen terör saldırılarından derin üzüntü duyduğunu belirterek, terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini ilettiği kaydedildi. Ban, terörle ve aşırılık yanlısı gruplarla mücadelesini Türkiye'nin yanında yer aldıklarını da vurguladı. Başta PKK ve DAEŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele verdiklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, mülteci dramı konusunda da Türkiye'nin en fazla yük alan ülke olduğunu hatırlattığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban'ın, bu konuların Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinde de gündeme getirilmesi hususunda mutabık kaldıkları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset