Bireysel başvuru için yeni düzenleme gerekli

Mahmut Tanal , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, adli tatili hatırlattı ve "Tatilde, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapacaklar için süre sıkıntısı yaşanacak" dedi.Yasada başvuru için 1 aylık süre olduğunu hatırlatan Tanal, "Bu süre tatilde

Bireysel başvuru için yeni düzenleme gerekli

Mahmut Tanal , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, adli tatili hatırlattı ve "Tatilde, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapacaklar için süre sıkıntısı yaşanacak" dedi.

Yasada başvuru için 1 aylık süre olduğunu hatırlatan Tanal, "Bu süre tatilde de işleyecek. Başvuru hakkı için süresi dolanlar başvuru yapamayacak. Mağdur olacak" diye konuştu.

Tanal, Meclisin acil olarak toplanıp düzenleme yapmasını istedi. Tanal, "Bu bir hizmet kusurudur. Mağduriyete düşecek olanlar açısından da tazminat doğurur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset