Bir tek Baykal ayağa kalkmadı!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Grup toplantısında Nur Serter ve Osman Kaptan'ın arasında oturdu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Yemin etmeyeceğiz" açıklaması üzerine tüm salon ayağa kalkıp alkışlarken Baykal'ın ayağa kalkmadığı görüldü.'ARŞ

Bir tek Baykal ayağa kalkmadı!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Grup toplantısında Nur Serter ve Osman Kaptan'ın arasında oturdu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Yemin etmeyeceğiz" açıklaması üzerine tüm salon ayağa kalkıp alkışlarken Baykal'ın ayağa kalkmadığı görüldü.

'ARŞİV ÇIKARMA YAŞIM HENÜZ GELMEDİ'

Partisinin Grup Toplantısı için Meclis'e gelen CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, bugün parti yönetiminin yemin konusunda alacağı kararın gereğini yapacaklarını söyledi. Baykal gazetecilerle sohbet ederken söz CHP'nin olası kurultayına da geldi. Baykal, ''Kaç kurultay yaşadınız?'' yönündeki soruya ''Geçmişe yönelik arşiv çıkarma yaşım henüz gelmedi'' yanıtını verdi.

CHP YEMİN ETMEZSE BDP İLE AYNI DURUMA DÜŞER Mİ?

Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbet eden Baykal, ''CHP yemin etmezse BDP ile aynı duruma düşer mi? yönündeki soruya şöyle yanıt verdi.

''Milli irade yaralıdır. İpe un serme zamanı değildir. Bu sorun derhal çözülmelidir. Milli irade tecelli etmiştir. Onun gereği yerine getirilmelidir. Savsaklama, engelleme, oyalama çok ağır sonuç doğurur. Bunu çözmek özellikle yüzde 50 oy alanın sorumluluğudur. Kimse özel yetkili mahkeme hakimlerinin kararları arkasına saklanmasın''

'BİZ BAŞBAKAN İÇİN PAZARLIK ETMEDİK'

Deniz Baykal, 2002 seçimlerinden sonra yüzde 34 oy alan Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önünü açmak için "Biz hiç pazarlık etmedik" dedi.

Baykal, hiç tereddüt etmeden Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önünü açmak için harekete geçtiklerini hatırlatarak "Biz tek taraflı prensip kararı aldık. Adam yüzde 34 oy almış. Meclis'te çoğunluğu sağlamış. Geçmişte bir şiir okuduğu için milletvekili olamıyor. Olmaz böyle şey dedim. Ben o zaman 'Tayyip bey ile konuşalım, müzakere edelim' demedim.Bizim yaptığımız halkın oyu karşısında duruştur. Şimdi de öyle yapılmalı." ifadelerini kullandı.

'HİÇ 'KEŞKE' DEMEDİM'

Baykal'a "Hiç keşke o sürecin önünü açmasaydım dediniz mi?" sorusu da yöneltildi. Baykal, "Hiç demedim, demiyorum. Bizim bunu hala tartışıyor olmamız ayıptır" diye cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset