Bir şartla ondan özür dileyecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları konusunda dosyanın kapatılmak istendiğini ancak buna izin verilmediğini söyledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri konusunda Başbakanın mektubunu aldı

Bir şartla ondan özür dileyecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları konusunda dosyanın kapatılmak istendiğini ancak buna izin verilmediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri konusunda Başbakanın mektubunu aldığını belirterek, "İçeriğine bir şey söylemiyorum, içeriği vatandaşlarıma havale ediyorum" dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu 'Dava açılırsa Başbakan benden özür dilemeli. Eğer açılmazsa ben özür dileyeceğim. Kim doğru söylüyor göreceğiz.' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde partililerle bayramlaştı.

Partililerin ardından gazetecilerin de bayramını kutlayan Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden yeni geldiğini anımsatarak, "Var olan sorunların hala çözülemediğini görmek beni üzüyor. Bu bölgedeki insanlarımız kış koşullarına nasıl ayak uyduracaklar, doğrusunu isterseniz bunu her siyasetçinin düşünmesi lazım" dedi.

"EĞER DAVA AÇILIRSA BAŞBAKAN, AÇILMAZSA BEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM"
"Kayseri konusunda yazdığınız mektuba Başbakandan yanıt geldi. Nasıl buldunuz bu yanıtı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Kayseri konusunda Sayın Başbakanın mektubunu aldım. İçeriğine bir şey söylemiyorum, içeriği vatandaşlarıma havale ediyorum. Ben sadece şunu merak ediyorum: Önümüzdeki süreçte Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayseri Anakent Belediyesinin üst düzey yöneticileriyle ilgili olarak bir soruşturma açarsa Sayın Başbakan benden özür dileyecek mi? Bunu merak ediyorum. Dava açılırsa benden özür dilemeli. Dava açılmaz, tümüyle takipsizlik verilirse ben Sayın Başbakandan özür dileyeceğim. Bakalım kim doğruları söylüyor, kim söylemiyor.

Kapanan bir dosyadan bahsediyorum ben. Adliye, valilik ve belediye arasında kapanan bir dosyadan bahsediyorum. O dosya yeniden açılır, belli kişiler için soruşturma talep edilirse, herhalde Başbakanın yapacağı bir şey var. Bir yolsuzluk dosyasını, kapatılan bir yolsuzluk dosyasını açtığım için bana teşekkür etmesi lazım ve bana yönelttiği suçlamalardan ötürü de benden özür dilemesi lazım. Unutmasınlar biz yolsuzluk dosyalarını açarız, onlar kapatmak isterler. Kapatmak istediler izin vermedik, önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz."

"İKİ AYRI KRİZ MASASI YANLIŞ"
Van'da iki ayrı kriz merkezinin bulunmasının doğru olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Belediye başkanı ve valinin el birliği ile bölgedeki sorunları çözmesi lazım. Bir bayram kutlaması yaptık, Erciş'te de Van'da da. Yurttaşlarla beraber olduk, onların dertlerini büyük ölçüde dinledik. Ama köylerdeki sorunun daha ağır olduğu ifade edildi bize. Köyden gelen yurttaşlar bunu söylediler. Köylere giden milletvekili arkadaşlarımız, gençlik kollarımız da bu konudaki izlenimlerini aktardılar. Onlar da özellikle kırsal kesim de sorunların azalmadığını, arttığını ifade ettiler bize. Bölgenin temel sorunu işsizlik, bir anne aynen şunu söyledi: Ben dışarıda yatmaya, soğukta kalmaya razıyım, aç kalmaya razıyım, ama benim iki çocuğum var; bunlara iş.

Bölgenin en temel sorunlarından birisi de bu. Bayramlar bizi kaynaştırıyor, Erciş'te de Van'da da yurttaşlar Türkiye'nin her tarafından yardım gelmesinden son derece mutlular. Gönül birlikteliğini, duygu birlikteliğini büyük ölçüde kurduk. Oraya ikinci kez gittim, gördüm ki yurttaşlar batıdan gösterilen ilgiden son derece memnunlar."

Bölgedeki vatandaşların yardımların sağlıklı dağıtılmadığı yönünde şikayetlerini de dile getirdiklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, bu durumun kısa sürede çözüleceğine inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset