"Bir an önce yemin edelim"

Meclis'in açılışında CHP'nin yemin etmeme tavrına tam destek veren CHP eski genel başkanı Deniz Baykal süreç uzayınca tavrını değiştirdi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmede "Biran önce yemin edelim" çağrısı yapan Baykal eleştirilerini sürd

"Bir an önce yemin edelim"

Meclis'in açılışında CHP'nin yemin etmeme tavrına tam destek veren CHP eski genel başkanı Deniz Baykal süreç uzayınca tavrını değiştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmede "Biran önce yemin edelim" çağrısı yapan Baykal eleştirilerini sürdürüyor. Baykal, "Bana kalsa, 'AKP ile müzakere edelim, Cemil Çiçek formül bulsun vs' gibi yaklaşımlarla da değil, tam aksine 'Kardeşim ben geldim' diye meydan okuyarak girer, yemin ederim" dedi.

Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik'in yazısına göre Baykal şu an yemin etmemenin CHP'ye zarar verdiğini düşünüyor. Çelik'in yakın çevresinden edindiği bilgilere göre Baykal şu görüşü savunuyor:

"Parti yönetiminin izlediği politikayı suçlama peşinde değilim. Evet, bu süre içinde çelişkili açıklamalar yapıldı, yanlışlar yapıldı ama benim eleştirme, hesaplaşma gibi bir derdim yok. Derdim partinin zarar görmemesi... Bakın, BDP'nin sorunu yemin ile. CHP'nin ise yeminle değil. CHP'nin derdinin 'demokrasi' olduğunu anlatabilmeliydik. Çok kısa süre içinde görüldü ki, seçilen yol (hiç yemin etmeyeceğiz tavrı) sürdürülebilir olmaktan çıktı. Hem partinin kamuoyu gözündeki itibarına zarar veriyor, hem de AKP'ye yarıyor. CHP yemin etmeme tutumunu sürdürse Başbakan memnun bile olur. O sorunu çözmek değil, derinleştirmek ister. Hatta biz yemin etmeden Meclis tatile girse, sonbaharda çıkıp, CHP ve BDP'yi suçlayıp, 'Sil baştan yeni bir seçim yapalım' bile diyebilirdi."

"Şimdi yanlıştan dönüp, yemin etmek işin doğrusu. Hatta bana kalsa, 'AKP ile müzakere edelim, Cemil Çiçek formül bulsun vs' gibi yaklaşımlarla da değil, tam aksine 'Kardeşim ben geldim' diye meydan okuyarak girer, yemin ederim. Çünkü, sorunun çözümü yolunda somut bir gelişme yok. Verilen bir söz, bağlayıcı bir taahhüt yok. 'AKP'nin bu yönde bir iradesi olmadığını gördük ve iktidarın milli iradeye saygısızlığını bu zeminde seslendirmeye, mücadelemizi bu platformda sürdürmeye geldik' demeliyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler