Binalı Yıldırım ve Bilal Erdoğan için şok iddia

 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında kamuoyuna açıkladığı “Sabah-atv yolsuzluğu fezlekesi-4. grup ve faaliyetleri” başlıklı dosyanın ayrıntıları ortaya çıktı.Ulaştırma Eski Bakanı ve AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bina

Binalı Yıldırım ve Bilal Erdoğan için şok iddia

 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında kamuoyuna açıkladığı “Sabah-atv yolsuzluğu fezlekesi-4. grup ve faaliyetleri” başlıklı dosyanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Ulaştırma Eski Bakanı ve AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım için adı dosyada, “Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacı ile kurulan örgütün dördüncü grubu olarak saptanan grubun lideri” ifadeleri kullanılıyor.

Yıldırım, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgütün lideri" olarak ifade ediliyor. Başında olduğu bakanlık bünyesindeki kurumların yapım ihalelerini bazı iş adamlarına verdiği karşılığında ise yüzde 10 kar komisyonu aldığı belirtiliyor

Y1ıldırım, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgütün lideri" olarak ifade ediliyor. Başında olduğu bakanlık bünyesindeki kurumların yapım ihalelerini bazı iş adamlarına verdiği karşılığında ise yüzde 10 kar komisyonu aldığı belirtiliyor.

 2. dalga yolsuzluk soruşturmasında isimleri gözaltına alınacaklar listesinde geçen Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı birinci grup lideri, Latif Topbaş ise ikinci grup lideri olarak tanımlanıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da “örgüt yöneticisi” olarak geçiyor.

Fezlekenin Başbakan Tayyip Erdoğan’a İzmir-Urla Zeytineli Köyü’nde yapılması planlanan villa ile ilgili olarak "rüşvet ve imar kirliliği-sit alanında yasak yapılaşma" iddiaları yer alıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler