Bekir Bozdağ: ’’Toplumda büyük bir memnuniyet uyandırdı’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Aday listeleri açıklandığı andan itibaren tepkiler hem genel merkezimize hem de Türkiye kamuoyuna yansıyor. Şu ana kadar bize intikal eden yansımalarda aday listelerimizin toplumda büyük bir memnuniyet uyand

Bekir Bozdağ: ’’Toplumda büyük bir memnuniyet uyandırdı’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Aday listeleri açıklandığı andan itibaren tepkiler hem genel merkezimize hem de Türkiye kamuoyuna yansıyor. Şu ana kadar bize intikal eden yansımalarda aday listelerimizin toplumda büyük bir memnuniyet uyandırdığını, büyük bir beğeni kazandığını görüyoruz" dedi.

AK Parti'yi 1 Kasım 2015'da yapılacak milletvekili genel seçimine taşıyacak milletvekili adayları, yarın saat 10.00'da kamuoyuna tanıtılacak. Aday tanıtım toplantısı hazırlıklarına ilişkin Ankara Arena Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Seçim Beyannamesi'nin ne zaman açıklayacağına ilişkin bilgi veren Bozdağ, "Beyannamenin tarihi henüz netleşmedi ama Sayın Başbakanımızın Amerika programının akabinde yapacağız. Muhtemelen Ekim ayının başında seçim beyannamemizi Türkiye kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Neler yapacağımızı, nasıl yapacağımızı milletimiz daha net bir şekilde görecektir" dedi.

"ÖMER ÇELİK BAŞKANLIĞINDAKİ ÇALIŞMALARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ"

"7 Haziran seçimlerinde açıklanan beyannamedeki bazı vaatler korunacak mı? Bunlar neler olacak" sorusuna yanıt veren Bozdağ, "7 Haziran seçimleri bildiğiniz gibi yeni yapıldı. Orada seçim öncesi yapılan vaatlerin icrası için henüz bir imkan ve fırsat olmadı. Yeni bir seçime gidiyoruz. Bu seçim öncesinde hem önceki beyannamede milletimize taahhüt ettiğimiz hususlar hem de 1 Kasım seçimi yeni bir seçim olduğu için bu dönemde milletimize vaadedeceğimiz hususların üzerinde kapsamlı çalışmalar yapılıyor. Bu konuda Sayın Ömer Çelik'in başkanlığında bir heyet detaylı bir çalışma yürütüyor. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Sayın Başbakanımızın başkanlığında nihai şekli verildikten sonra Türkiye kamuoyuna bu açıklanacaktır. Bu muhtemeldir ki Ekim ayının başında olacaktır. Beyannamenin içinde pek çok yeniliğin olacağını ifade etmek isterim. Muhtevaya dair bilgi sahibiyim ama onu burada paylaşmayı doğru görmüyorum ama şunu söyleyeyim, milletimizin beğeneceği, takdir edeceği, olumlu karşılayacağı bir beyanname olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE BAŞKANLIK SİSTEMİ YER ALACAK MI?

"Çözüm süreci ve başkanlık sistemine atıf olacak mı" sorusuna Bozdağ, "Muhtevaya ilişkin herhangi bir özel bilgi paylaşımı yapmak istemiyorum. Çünkü o zaman beyannamenin şeyi ortadan kalkar. Onu vakti geldiğinde açıklayacağız. Ama ülkemizin sorunlarını ve bu sorunların çözümünü ortaya koyan ifadeler, taahhütler olacaktır. Öte yandan da halkımızın beklentilerini, taleplerini ve bu talepleri nasıl karşılayacağımızı ifade eden açıklamalarımız mutlaka olacaktır. Ama bunlar neler olacaktır, ne kadar olacaktır. Bunları seçim beyannamesi açıklandığında hep beraber öğreneceğiz" karşılığını verdi.

AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını vurgulayan Bozdağ, "Beyannamenin içerisinde bazı ana başlıklar ve o ana başlıkların altında detaylar olacak. O detaylarda toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren talepleri karşılayacak vaatlerimiz de yer alacaktır" dedi.

"BİZİ ESKİTTİN GÖTÜRDÜN"

Bir gazetecinin, "Üç dönem kuralına takım isimler de seçimlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alacak. Eski bir siyasetçi olarak seçimler nasıl sonuçlanır, bir öngörünüz var mı" sorusunu esprili bir şekilde yanıtlayan Bozdağ, "Bizi eskittin götürdün. Yani o kadar da eski değiliz ama ben onu gene iltifat olarak alıyorum. Eskiyi "tecrübeli" şeklinde alarak, iltifat olarak kabul ediyorum" dedi.

"LİSTELER AÇIKLANDIĞINDAN İTİBAREN TEPKİLER ALIYORUZ"

AK Parti'yi 1 Kasım'da yapılacak seçimlere taşıyacak milletvekili aday listelerinin 18 Eylül'de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edildiğini hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Aday listeleri açıklandığı andan itibaren tepkiler de hem genel merkezimize hem de Türkiye kamuoyuna yansıyor. Şu ana kadar bize intikal eden yansımalarda aday listelerimizin toplumda büyük bir memnuniyet uyandırdığını, büyük bir beğeni kazandığını görüyoruz. 550 kişilik bir liste hazırlarken eksiklerimiz, yanlışlarımız elbette olabilir. Sonuçta bunu hazırlayanlar da insandır. İyi niyetle, başarılı olma düşüncesiyle bu liste hazırlandı ama bir takım eksikleri de elbette olmuş olabilir. Fakat yansımalara baktığımızda yani yüzde 95-100 oranında bir isabet yaptığımızı görüyoruz. Bundan da fevkalade mutluyuz. Adaylarımız halkımızla bütünleşecek ve onlarla beraber koşacak ve seçimde de İnşallah büyük bir başarıyı elde edecektir. Adayları belirlerken 7 Haziran seçimleri sonucunda yapılan değerlendirmeleri de dikkate aldık, vatandaşımızın yaklaşımlarını da dikkate aldık. Pek çok veriyi değerlendirmek suretiyle iyiler arasında tercihte bulunduk. "Aday olmayanlar yanlıştı, olanlar doğruydu" şeklinde bir değerlendirme yapmamız mümkün değil. Bize müracaat eden her bir aday Türkiye'nin milletvekilliğini yapmaya layık, pek çok üstün niteliklere sahip değerli insanlardır. Biz bu kadar değerli insanlar içerisinde 550 ismi belirlerken gerçekten zorlandık ama sonuçta bir karar vermek durumundaydık. Karar verdik, böyle bir liste ortaya çıktı. Listede yer bulamayanların hepsi de listede yer bulan arkadaşlarımız kadar değerlidir, bu ülkeye her açıdan hizmet etmeye; vekil, bakan, diğer sıfatlarla da hizmet etmeye layıktır. Onlara biz kez daha teşekkür ediyorum. AK Parti kadrosu içerisinde yer alarak millete hizmet yarışına girdikleri için onlara ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."

KADIN ADAYLARDA YAŞANAN DÜŞÜŞ

7 Haziran seçimlerine göre AK Parti'de kadın milletvekili adayı sayısında bir düşüş yaşandığının hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Listelerimizde şuan itibarıyla 69 kadın aday var. Bunlardan 40 civarında bir adayın seçilebileceğini tahmin ediyoruz. Gönül istiyor ki hepsi seçilsin. Ama şu anda bizim tahminlerimize göre 40 civarında kadın adayın yeni dönemde AK Parti listesinden parlamentoda görme imkanımız olacaktır. Bütün kadın adaylarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

"VAKTİ GELİNCE BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI, İLGİLİLER BİR DEĞERLENDİRME YAPACAK"

"Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından son anda ikna edildiği belirtiliyor. Olası bir tek başına iktidar ya da koalisyon hükümetinde Sayın Babacan tekrar ekonomiyi yönetecek mi? O anlamda bir görüşme oldu mu" sorusuna ise Bozdağ, "Sayın Ali Babacan AK Parti'nin kurucu isimleri arasında yer alıyor. Sayın Ali Babacan her zaman bu partide ve Türkiye'de önemli görevler ifa etmiştir. Bundan sonra da milletvekili olarak başka bir görev olursa aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Tabi Sayın Ali Babacan'ın ikna edilip edilmemesi konusunda benim bir bilgim yok. Ben üst kurulda üyeyim, Ali Babacan listeye Üst Kurul'da konuldu, daha sonra da Türkiye kamuoyuna açıklandı. Bunun dışında bir çalışma olduğuna dair bir bilgim yok. Üst Kurul listeye Sayın Ali Babacan'ı değerlendirdi ve koydular. Ali Bey de gerçekten bilgisiyle birikimiyle duruşuyla siyasete yakışan bir arkadaşımız, Türkiye'ye başarılı hizmetleri oldu, bundan sonra da olacaktır. Şimdiden "Gelecekte kim hangi göreve gelecek, ne olacak?" buna dair değerlendirme yapmak fevkalade yanlış olur. Vakti gelince bunları değerlendirmesi gereken Başbakan, Cumhurbaşkanı, ilgililer bir değerlendirme elbette yapacaktır. Şimdiden "Şu vekil şuraya olacak, bu buraya gelecek" şeklinde bir değerlendirmeyi yapamayız. Yapmamız da doğru olmaz" yanıtını verdi.

"EVRAKLARI SON GÜN İSTEDİK"

Bozdağ, "Sayın Babacan başvurmamıştı, adaylığı son gün mü netleşti?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Başvurmayanlar sadece Sayın Ali Babacan değil biliyorsunuz, başvurmayıp da aday yaptıklarımız arasında Sayın Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Mustafa Ataş, Hakkı Köylü var. Başkaca müracaat etmediği halde değerlendirme yaptığımız, listelerde yer verdiğimiz değerli arkadaşlarımız oldular ve hepsi listeye konulduktan sonra kendilerinden müracaat evrakları istenmiştir. Listeye konulmadan önce bir görüşme yapılmadı. Listeye konulduktan sonra "Hayırlı olsun, listede yer verildik, müracaat için gerekli belgeleri, seçim işleriyle ilgili birime iletmenizi talep ediyoruz" dedik. Onlar da evraklarını verdiler, biz de evrakları ekledik Seçim Kurulu'na verdik. Adaylıktan önce hiçbiriyle bir görüşme yok. Evrakları son gün istedik. Yani 18 Eylül, Cuma namazından önce herkesten istedik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset