Beğensek de, beğenmesek de...

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrasında gazetecilerin Ergenekon davasında verilen kararlara ilişkin sorularını yanıtladı. İşte Arınç'ın açıklamaları: "B

Beğensek de, beğenmesek de...
Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrasında gazetecilerin Ergenekon davasında verilen kararlara ilişkin sorularını yanıtladı. İşte Arınç'ın açıklamaları:
 
"Bakanlar Kurulu gündeminde olmayan bir konuyu sizin soracağınızı zannediyordum. Bakanlar Kurulu'nun konusu değil. Ne düşünebiliriz? Açıklandığı kadarıyla biz de bunu öğrendik. Çok sanıklı bir dava. Ülke için önemli bir dava. Ergenekon terör örgütü ile ilgili bir dava. Askerler de var, rektörler de var, milletvekilleri de var. Bazı davaların birleştirilmesiyle büyüyen bir dava var.
 
Herkese geçmiş olsun. Bu karar bir yargı kararı. Bağımsız yargıya ait bir karar. Bundan sonraki safhalar, Yargıtay safhasıdır. Mahkeme dosyayı kapatmış oldu. Gerekçeyi en kısa sürede yazacaktır. Bazı kararların bazı kişiler için çok fazla olduğu söylenebilir. Yakıştırılanlar, yakıştırılmayanlar olabilir.
 
Birden fazla suç hakkında karar verilenler var. Ana tema Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak, kişisel verileri kaydetmek. Bunların hepsi ayrı ayrı suçlardır. Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri depolamak. Silah temin etmek.. 10 tane daha ayrı suçtan verilen kararlar var. Beğensek de beğenmesek de uymak mecburiyetindeyiz.
 
Yargıtay'ın kararıyla kesinleşmiş bir hüküm olacak. Ancak önemli bir aşamadayız. Böyle bir dava ile daha önce karşılaşmamıştır. Genelkurmay Başkanlığı, rektörlük yapmış isimler var. Şüphesiz bu da hukukun gereği. Yargı kendine göre en doğru kararı verdi. Kimsenin tutuklanmasından sevinen insanlar değiliz. Ama bir yargı kararı var, herkes saygı göstermek zorunda. Sanık yakınlarının tepkisi duygusal. Önemli olan siyasetçilerin dikkatli bir üslup göstermesi."
 
KILIÇDAROĞLU'NA YANIT
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının sorulması üzerine Arınç, "Gayrimeşru sözü maksadını aşan bir söz. Sayın Kılıçdaroğlu bundan daha ağırlarını da söylemişti. 'Bu örgüt nerede adresini verin üye olayım' diyene kadar... Mahkeme basmaya varıncaya kadar... Bugünkü sözü hafif kalıyor" dedi.
 
BAŞBAKAN'IN BAŞBUĞ HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI
Arınç, Başbakan Erdoğan'ın geçmişte İlker Başbuğ'un tutuksuz yargılanması gerektiğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine de, "Sayın Başbakanımızın o suçlamalardan üzüntü duyduğunu belirten konuşmasını biliyorum. Bu çok doğaldır. Ben de Haberal ve diğer vekillerin tutuksuz yargılanmasını gerektiğini belirtmiştim. Yargı bizim sözlerimize bağlı değil. Bizim bir kişi veya bir grup hakkındaki sözlerimiz yargıyı bağlamaz. Beğenelim veya beğenmeyelim..." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler