"Bedelli, propaganda değil"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'da katılacağı DİSK konferansına gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupalı sosyalistlerle biraraya geleceği DİSK konferansının öncesinde gazeteceilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,"Gençl

"Bedelli, propaganda değil"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'da katılacağı DİSK konferansına gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Avrupalı sosyalistlerle biraraya geleceği DİSK konferansının öncesinde gazeteceilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,"Gençler evlenemiyorlar, hayat çizgilerini belirleyemiyorlar, iş-güç kuramıyorlar. Bu gençlerin bir an önce askerliklerini yapmaları lazım. Yani bu insanlarla ilgilenmek siyasi propoganda mı oluyor? Siyasetin görevi, var olan sorunları çözmektir, biz de çözmek istiyoruz. Birileri bundan korkuyor, ürküyor. Farklı söylemlerle etkisizleştirmek istiyor. Bunlar doğru değil. Biz bir proje ürettik. Projemizi kanun teklifi olarak verdik." dedi.

 

'İKTİDARDA DESTEKLESİN'

Bedelli askerlik teklifi ile ilgili olarak iktidarın da desteğini bekleyen Kılıçdaroğlu, "İktidar da bunu desteklesin ve bu sorunu aşmış olalım. Bazıları bu teklifi manidar değerlendirilebilir. Onlara göre öyledir. Bize göre olması gereken bir düzenlemeydi. Kanun teklifi veremezsiniz diyorlardı. Kanun teklifini verdik." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset