Bedelli ne zaman açıklanacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''AK Parti iktidarında gençlerin önündeki tüm engeller kaldırıldı'' dedi.AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi, Kenan Evren Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Sosyal Tesisleri

Bedelli ne zaman açıklanacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''AK Parti iktidarında gençlerin önündeki tüm engeller kaldırıldı'' dedi.

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi, Kenan Evren Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Kongrede konuşan Tanrıverdi, gençlerin ve ülkenin sorunlarının ne olduğunu bilen, yaşayan kişiler olduklarını ifade ederek , AK Parti olarak gençliğe büyük önem verdiklerini vurguladı.

Parti olarak seçimler için değil, ülkenin geleceği için çalıştıklarını, hizmetleri bugünü kurtarmak adına değil, geleceği kuşatmak adına yaptıklarını belirten Tanrıverdi, ''Amacımız dünya gençliğinin kardeşliğini sağlamaktır. AK Parti'nin tüm fertleri bu heyecan ve amaçla çalışıyor. AK Parti iktidarında gençlerin önündeki tüm engeller birer birer kaldırıldı. Partimiz gençlerin seçme yaşını 21'e indirdi. Gençlik teşkilatlarımız sadece bayrak asan, slogan atan topluluk değildir. Gençler gelecekte söz sahibi olacak. Biz onların önünü açıp, onlara yer hazırlıyoruz. Gençliğe yer vermek ustalığın şiarındandır'' diye konuştu.

Tanrıverdi, gençlere ''okuyun'' tavsiyesinde bulunarak, şöyle konuştu:

''İnsanların hayırlısı insanlara yararlı olandır. Bunun için okumalıyız. Okuduklarımızla amel edip çalışmalıyız. Şimdi 2014'e yürüyoruz. Manisa, Büyükşehir olacak. Eğitimde, sağlıkta çok daha büyük mesafeler kat edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde de gençlerin desteği ile Manisa'da yeni bir tarih yazacağız. Dünün hasta adamı bugün AK Parti iktidarı ile usta adam oldu. Dün diğer ülkeler 5 kuruş para verecek diye beklerken, bugün borç almadan, borç ödüyoruz. Sözümüz bizim namusumuzdur. Biz Manisa milletvekilleri olarak arkamızdan 'namussuz' sözünün söylenmemesi için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Bugüne kadar hiçbir kimse bize bu sözleri söylemedi, bundan sonra da söylemeyecek. Çünkü biz bu ülke için sorumluluklarımızı biliyoruz.''

Bedelli askerlik konusuna da değinen Tanrıverdi, ''İşlerini kurmuş olan, vatanına, milletine hizmet eden ve askere gitmesi halinde bu işlerinden geri kalacak olan kişiler için hükümetimiz bedelli askerlik yasasını çıkarmaya hazırlanıyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin önünde var olan tüm engelleri kaldırmaya hazırız. Bu konuda Başbakanımız bizzat kendisi çalıştı. Bakanlar Kurulu ve parti MYK'sında bu konuyu görüştük. Önümüzdeki hafta grup toplantısında Başbakanımız bedelli şartlarını açıklayacak. Bu demek değildir ki gençlerin bir kısmı askere gitmek istemiyor, askerden kaçıyor. Biliyorum ki olası bir aksilik durumunda tüm gençlerimiz ellerine silahı alarak cephelere koşacaktır. Bizim ortak değerlerimiz tartışmasızdır'' diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da AK Parti'nin Türkiye'nin gerçeği olduğunu savunarak, ''Türkiye artık yasaklar ülkesi olmayacak. Milletin ak sandıklarındaki ak oylarını aldık. 3 genel, 2 yerel ve 2 referandumdan anlımızın akıyla çıktık. Düne kadar bu ülkeyi cuntacılar, localar yönetiyorlardı. Ama bugün bu ülkeyi Anadolu'nun yağız delikanlıları, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Hüseyin Tanrıverdi yönetiyor'' dedi.

Kongreye AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur da katıldı.

600 delegenin oy kullandığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan oyların tamamını alarak yeniden AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. Özkan'ın listesinden şu isimler yer aldı:

"Ahmet Daldal, Ali Arayıcı, Aydın Uyanık, Aykut Toplar, Ayşegül Alataş, Bahattin Ünlü, Burak Aydın, Ceylan Demirşah, Cihan Aras, Cihan Ustaoğlu, Ebubekir Doğan, Efe Bardak, Emrah Kurşun, Emre Şener, Enis Kömürlüoğlu, Faik Yıldıra, Fatih Aktolga, Fatih Baba, Fatih Gülgül, Fatma Hilal Özman, Ferhat Altıntaş, Gökhan Uluğtekin, Gürol Karakaş ve Halil Çırakoğlu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler