BDP'lilere bir ‘TOKAT’ daha!

   BDP'li milletvekillerinin, Ağustos ayında Şemdinli-Derecik bölgesinde bir grup teröristle kucaklaşması, TBMM'ye şikayet edildi. Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı 28 köyün muhtarı, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, "teröristlerle kucaklayan BDP'li mill

BDP'lilere bir ‘TOKAT’ daha!

   BDP'li milletvekillerinin, Ağustos ayında Şemdinli-Derecik bölgesinde bir grup teröristle kucaklaşması, TBMM'ye şikayet edildi.

 Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı 28 köyün muhtarı, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, "teröristlerle kucaklayan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" talep etti.

 DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİLER

Yeşilhisar Köyü Muhtarı Korkmaz Yiğit ve aynı ilçeden 27 köy muhtarı, dilekçelerinde, bazı BDP'li milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmalarını kınadıklarını belirtti. Dilekçede, bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi.

Komisyon, bu dilekçeye ilişkin aldığı kararda, "Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yetkisi Komisyonumuzun görev alanında bulunmamaktadır. Konunun soruşturulması kapsamında dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunulması işlemleri Anayasanın 83'üncü maddesi gereği adli mercilerin ve dokunulmazlığın kaldırılması işlemi de Karma Komisyonun ve Genel Kurul'un görev alanına girdiğinden, Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağı" ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset