BDP'li yöneticinin Kolalı düzeneği!

İzmir polisi, terör örgütü PKK adına gençlik sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edilen Kocaeli Üniversitesi öğrencisi D.T'nin 3 ay önce İzmir'e geldiğini, Menemen'in Asarlık Mahallesi'nde bir evde kaldığını tespit etti.Polis, D.T'nin, BDP ilçe yönet

BDP'li yöneticinin Kolalı düzeneği!

İzmir polisi, terör örgütü PKK adına gençlik sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edilen Kocaeli Üniversitesi öğrencisi D.T'nin 3 ay önce İzmir'e geldiğini, Menemen'in Asarlık Mahallesi'nde bir evde kaldığını tespit etti.

Polis, D.T'nin, BDP ilçe yöneticisi M.A'nın evinde kaldığını ve kimyasal maddelerle bomba hazırladığını belirleyince baskın düzenledi. Baskında, içecek kutusunda kimyasal maddelerle hazırlanan ve tahrip gücünü artırmak için içine çivi konulan, fitili hazır halde bir bomba ile bomba yapımında kullanılan çok sayıda kimyasal madde ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İddialara göre BDP ilçe yöneticisi de bu iş için evini tahsis etti. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli'nde terör örgütü propagandası yapmak suçundan üç kere gözaltına alınan ve hakkında açılan davalar devam eden Derviş T.'nin (24), bir süredir İzmir'de bulunduğunu belirledi. Bomba yapma ve yapım eğitimi verme konusunda tecrübeli olduğunu tespit eden polis, zanlıyı takibe aldı.

Kocaeli'nden yaklaşık üç ay önce İzmir'e gelen zanlının Menemen ilçesi Asarlık beldesinde bir evde kaldığı tespit edildi. Evin sahibininse BDP Menemen İlçe Teşkilatı üyesi ve bulunduğu mahallenin azası olan Mehmet A. (32) olduğu anlaşıldı.

KOLA KUTUSUNA BOMBA DÜZENEĞİ
Takibi sürdüren polis, Mehmet A.'nın, eşini ve çocuklarını üç gün önce evden alarak başka bir yere yerleştirmesini bomba imalatı yapılacağının işareti olarak yorumlayan polis, mahkeme kararıyla operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada, kola kutusuna yerleştirilmiş patlamaya hazır bir bomba, çok sayıda boş kola kutusu, patlayıcı yapmak amacıyla kullanılan kimyasal maddeler, bombaların tahrip gücünü artırmak amacıyla alınmış çiviler ile parmak izi bırakılmaması için eldivenler ve bol miktarda örgüt dokümanı ele geçirildi. Etkisinin artırılması için bombanın içine çivi yerleştirildiği de anlaşıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset