BDPli başkanlar PKK cenazesinde

BDPli başkanlar PKK cenazesinde

BDPli başkanlar PKK cenazesinde

Beytüşebbap'ta 29 Eylül'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı 'Cudi' kod adlı Fatih Minas, memleketi Siirt'te toprağa verildi.

PKK'lı simgelelen bezin sarıldığı tabutu Zevye Mezarlığı'na getirilen Fatih Minas'ın cenazesine Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, Eruh Belediye Başkanı BDP'li Melik oktay, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ile BDP'li yönetici ve üyeler katıldı.

PKK'lı Fatih Binas Zevye Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, çözüm yolunun acıları ortaklaştırmaktan geçtiğini söyledi.

Ülkenin büyük acılar çektiğini belirten Sadak, "Bir HPG gerillasının, bir askerin, bir polisin, sivil insanın yaşadığı dram ve acılar ortaklaştırıldığında bu olayda çözülecektir. Herkesin artık doğruları konuşma zamanı geldi. Yüzlerce polisle, coplarları çoğaltmakla bu sorun çözülmez. Öldürmekle hiç çözülmez. Askeri de öldürmek ile bu sorun hiç çözülmez. Bu sorun konuşarak, tartışarak çözülebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler