BDP'den ilk açıklama!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Genelkurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının sıradan bir olay olmadığını belirterek, "Makamı ne olursa olsun suç işleyenlerden adil bir yargılama ile hesap sorulması

BDP'den ilk açıklama!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Genelkurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının sıradan bir olay olmadığını belirterek, "Makamı ne olursa olsun suç işleyenlerden adil bir yargılama ile hesap sorulmasıda elbetteki gereklidir.Fakat, bütün bunlar iktidarın siyasi amaçları ve çıkarları içinde kullanılamaz" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Eski bir Genelkurmay başkanının ilk defa tutuklanıyor olması sıradan bir gelişme değil. Makamı ne olursa olsun suç işleyenlerden adil bir yargılama ile hesahp sorulmasıda elbetteki gereklidir.

Fakat bütün bunlar iktidarın siyasi amaçları ve çıkarları içinde kullanılamaz"dedi. Demirtaş, Orgeneral İlker Başbuğ'un özellikle bölgede görev yaptığı yıllarda köy yakmalar ve faili meçhul cinayetlerin yaygın olduğunu, dolayısıyla o dönemde o suçlarla ilgili sorumluluğunun da soruşturulması gerektiğini düşündüklerini belirtirek, şöyle konuştu:

"HÜKÜMET DERİN YAPILARDAN HESAP SORARKEN, KENDİ DERİN YAPISINI OLUŞTURUYOR"

"Fakat, Savcıların elinde yıllaran beri İlker Başbuğ ile ilgili bu bilgiler olmasına rağmen konunun bekletildiğini, Uludere katliamından 1 hafta sonra hayata geçirilmesi de dikkate değerdir. Hükümet, bütün bu süreçleri kendisi yönetiyor. Biz bütün derin yapılardan hesap sorulmasını destekleriz ama, hükümet bir taşla bir kaç kuş vurmaya çalışıyor.

Derin bir yapılardan hesap sorarken kendi derin yapısını oluşturuyor. Ayrıca iddianameye hazırlayan savcılara özellikle bölgede köyü yakılan ve faili meçhul cinayetlerin kurban gidenlerin gidip başvuru yapması gerekir, davaya müdahil olmaları ve savcının bunlarıda soruşturmaya dahil etmesi gerekir. Özellikle Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Alaca köyünden kaydelilen ve sonra kemikleri bulunun köylülerin bu davaya müdahil olması gerekir. Savcıda soruşturdmayı genişletmelidir."

BDP lideri Demirtaş, "Gerçekten diyelimki bir terör örgütü kurup yönetmişse bunun bir örgütünün de olması lazımdır. Örgütü açığa çıkartılması gerekir. Birde hem Genelkurmay başkanlığı, hem terör örgütü yöneticiliği yapmısşa Genelkurmay başkanlığı döneminde yaptığı bütün faliyetlerin sorgulanması gerekir ve meşruyetinin tartışılması gerekir"diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler