BDP Mitinginde tabanca skandalı!

Mersin'de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle BDP'nin düzenlediği mitingde sokaklar savaş alanına döndü. Polislere yapılan taşlı sopalı saldırının yanında alana bırakılan paketten bir de tabanca çıktı. Tabanca incelenmek üzere emniyete götürüldü.Mersin'de

BDP Mitinginde tabanca skandalı!

Mersin'de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle BDP'nin düzenlediği mitingde sokaklar savaş alanına döndü. Polislere yapılan taşlı sopalı saldırının yanında alana bırakılan paketten bir de tabanca çıktı. Tabanca incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Mersin'de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle BDP'nin miting yaptığı alana bırakılan şüpheli bir paketten kuru sıkı tabanca çıktı. Gazetecilerin mitinge katılanlardan bazılarının tehdit etmesi üzerine takip etmediği miting sonrası dağılan kalabalık yolu trafiğe kapatıp polisi taşladı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri saldırganlara gaz bombalı müdahalede bulundu.

1 Eylül Dünya Barış Günün nedeniyle BDP tarafından Metropol alanında miting düzenlendi. Mitinge katılacaklar Akdeniz Belediyesi'ne ait otobüslerle mahallelerden toplanarak getirildi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen mitinge katılanlar üzerleri aranarak alana alındı. Mitingin başladığı saatlerde alanın kuzey tarafındaki bir zeytin ağacı altına bırakılan şüpheli paket ise polisi harekete geçirdi. Paketin çevresini güvenlik şeridi içine alan ekipler vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Bomba imha robotu yardımı ile fünye ile patlatılan paketten kuru sıkı tabanca çıktı. Tabanca incelenmek üzere emniyete götürüldü.

GAZETECİLER MİTİNG ALANINI TERKETTİ
Bu arada gazeteciler şüpheli paketten görüntü aldığı sırada mitinge katılanlardan bazıları tarafından tehdit edildi. Bunun üzerine ajans muhabirleri can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle alanı terk etti. Gazetecilerin yanına gelen BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz kendini bilmez birkaç kişinin yaptığının partilerine mal edilmemesini istedi. Israrlara rağmen gazeteciler mitingi alan dışından takip etti. Polis arama noktasına atılan bir maytap ise küçük çaplı paniğe neden oldu.
BDP Eş Başkanı Hamit Geylani, Adana Milletvekili Murat Bozlak ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın katıldığı mitinge KESK üyeleri de destek verdi.

BARIŞ GÜNÜNDE TAŞ ATTILAR
Miting sonrası dağılan bir grup Fasih Kayabalı Caddesi'nden geçerek çıktıkları Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Esirgeme Kavşağı civarında yolu trafiğe kapatıp yoldan geçen araç ve polislere taşlarla saldırmaya başladı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Kalabalık ara sokaklara kaçışarak izini kaybettirdi. Polisin kenar mahallelerdeki geniş güvenlik önlemi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler