BBP Genel Başkanı konuştu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bunlar vatandaşa iki yıldır yeni bir anayasa yapacağız diyor, ancak yapmazlar. Çünkü iktidar partisi de muhalefet partisi de bu anayasadan geçiniyor" dedi.Destici, Samsun'un Terme ilçesinde bir dinlenme tesisinde düzenl

BBP Genel Başkanı konuştu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bunlar vatandaşa iki yıldır yeni bir anayasa yapacağız diyor, ancak yapmazlar. Çünkü iktidar partisi de muhalefet partisi de bu anayasadan geçiniyor" dedi.

Destici, Samsun'un Terme ilçesinde bir dinlenme tesisinde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada İslam ülkelerinin zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Irak, Suriye ve Mısır’da yaşananların herkes tarafından görüldüğünü anlatan Destici, "Mısır’da ilk defa entrikasız bir seçim yapıldı ve Mursi hükümeti iş başına geldi. 6 ay önce Mısır'daydım ve oradan Gazze'ye gidip Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temelini attık. İnşallah önümüzdeki yıl gidip açılışını yapacağız. O gün Mısır'ın bugünleri yaşayacağı belliydi. O gün halk tarafından seçilen hükümet Batı ile olan ilişkilerini askıya aldı ve İsrail'le olan anlaşmalarını tasfiye etmeye başladı. İslam ülkelerine ve Türkiye'ye yaklaştı, Suriye olaylarında Türkiye'nin yanında yer aldı. Bunun üzerine emperyalist güçler boş durmadı ve işbirlikçilerle askeri darbe yaptılar" diye konuştu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yeni anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Destici, şunları kaydetti:

"Bunlar vatandaşa iki yıldır yeni bir anayasa yapacağız diyor, ancak yapmazlar. Çünkü iktidar partisi de muhalefet partisi de bu anayasadan geçiniyor. Eğer yeni bir anayasa yaparlarsa barajlar kalkacak ve hazineden aldıkları para eşit dağıtılacak. Onlar da buna izin vermez. Şimdi bu adalet mi?”

İftar yemeğine BBP Giresun İl Başkanı Selahattin Bozkurt, BBP Terme İlçe Başkanı Rasim Kani, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi ve çok sayıda partili katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset