Bayramlaşmaya gitmedik. Çünkü..

 Siyasi parti heyetleri Ramazan Bayramı dolayısıyla birbirlerini ziyaret etti. Yalnız HAS Parti bu yıl siyasi partilerle bayramlaşmadı. HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, bunun nedeninin AK Parti ile bütünleşme sürecini dikkate almalarından k

Bayramlaşmaya gitmedik. Çünkü..

 

Siyasi parti heyetleri Ramazan Bayramı dolayısıyla birbirlerini ziyaret etti. Yalnız HAS Parti bu yıl siyasi partilerle bayramlaşmadı. HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, bunun nedeninin AK Parti ile bütünleşme sürecini dikkate almalarından kaynaklandığını söyledi.

AK PARTİ'YE İLK GELEN CHP

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler, oluşturdukları heyetlerle partiler arası bayramlaşma ziyaretlerinde bulunuyor.

AK Parti'de, siyasi partilerin bayramlaşma heyetlerini, Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nur Özkaya ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk kabul etti.AK Parti'ye ilk gelen CHP heyeti oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyareti yaptı.

Perihan Sarı, bayram sohbetinde, ramazan ayının duyguların doruğa ulaştığı bir ay olduğunu, Ramazan Bayramı'nda da manevi haz ve doyumun doruğa ulaştığını ifade ederek, vatandaşların, AK Parti camiasının ve bayramlaşma törenlerini izleyen basın mensuplarının bayramlarını kutladı.

Manevi dünyada yaşanan haz ve doyumun ramazan ayında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitler ve dünyanın değişik yerlerindeki savaşlarda hayatını kaybeden insanların açısıyla gölgelendiğini belirten Sarı, ramazan ibadetlerinin, bayram namazının, iftar ve sahur sofralarının ve bayramın günlük siyasetin üzerinde olması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz da CHP camiasının ve tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, bayramların güzel değerlerin, sevincin, paylaşmanın yaşadığı önemli günler olduğuna dikkati çekti.

Kapusuz, “Bu güzellikleri ağız tadıyla yaşamak, memleketin birliğinin, bütünlüğünün adeta bir simgesidir, bayramlar bu milletin vazgeçilmez değeridir” diye konuştu.

Ramazan ayında üzücü olaylar yaşandığını hatırlatan Kapusuz, savaşlardan arınmış bir dünyada huzur, kardeşlik ve barışın egemen olduğu bir ülkede yaşama temennisinde bulundu.

MHP HEYETİNİN AK PARTİ'Yİ ZİYARETİ

CHP heyetinin ardından AK Parti'ye MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel'den oluşan MHP heyeti ziyarette bulundu.

Ayhan, Ramazan ayının duyguların doruğa ulaştığı zaman olduğuna işaret ederek, vatandaşların, AK Parti camiasının ve ziyaretleri takip eden basın mensuplarının bayramlarını kutladı.

Kapusuz, MHP heyetinin ziyareti sırasında ramazan ayının bolluğun, bereketin ve güzelliklerin simgesi olduğuna işaret etti.

“Bu güzellikleri yaşamak istemeyen, bu güzelliklerin farkında olmayan, bunların kıymetini de bilmeyenler de bulunabiliyor” diyen Kapusuz, şöyle devam etti:

“Onlar da milletimizin hafızasına ve kaydına geçiyor. Bu millet, elbette sabrıyla, hoşgörüsüyle, anlayışıyla birçok şeyi takip ediyor, ama milletimizi ve ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenler şunu unutmamalılar ki bu sabrın, tahammülün gereği neyse bu devlet, bu millet onu yerine getirecektir. Kıyamete kadar var olma mücadelesinde birlik ve beraberliğin devamı konusunda en ufak bir taviz verilmeyecektir. Bu, bayram vesilesiyle herkes tarafından doğru anlaşılması gerekli olan bir husustur.”

SP'NİN AK PARTİ'Yİ ZİYARETİ

AK Parti'yi MHP heyetinin ardından Saadet Partisi Genel başkan Yardımcısı Latif Öztek, Genel İdare Kurulu üyeleri Yahya Coşkunsu ve Muzaffer Baydar'dan oluşan heyet ziyaret etti.

Öztek, bayramın huzur, barış ve mutluluk getirmesi gerektiğini, buna karşın bu bayramda İslam coğrafyasında savaşların devam ettiğini belirterek, “Maalesef bu bayramda da huzurlu günler yaşayamadık. İslam dünyasındaki kavgalar ve savaşların bayram vesilesiyle son bulmasını, huzura kavuşmalarını temenni ediyoruz” dedi.

İnsanlık tarihinin inişli çıkışlı, sevinçli hüzünlü günlerinin bu çağda da devam ettiğini ifade eden Kapusuz, şunları kaydetti:

“İnsanlıktan nasibini almamış birtakım çevrelerin, insanlık dışı olayların yaşandığı bir dünyada bulunuyoruz. Özellikle Arakan'da yaşanan olaylar, Suriye'deki olaylar, diğer ülkelerdeki felaketler bu medeniyetin mensuplarının birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin ve dayanışmasının simgesi olan bayramları ve ramazan ayındaki güzellikleri gölgelememesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü insanlık bu güzellikleri daha çok hak etmektedir. Savaştan, kandan, gözyaşından, başkalarına yapılan zulümlerden bir sonuç elde edilmemiştir. Sadece kötü, kara tablolar kalmıştır. Biz, inanıyoruz ki insanlık ramazan ayı vesilesiyle bu güzellikleri bundan sonra da huzur, barış ve esenlik içerisinde yaşasın.”

AK PARTİ CHP'Yİ ZİYARET ETTİ

Partiler arası bayramlaşma programı kapsamında ilk olarak AK Parti heyeti CHP'yi ziyaret etti.

AK Parti heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ülkü Soylu ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Mücahit Yılmaz yer alırken, CHP'de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Ankara Milletvekili Levent Gök ile PM Üyesi Gül Çiftçi karşıladı.

Oran, ziyarette Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kardeşi Ramazan Dindar'ın Cizre'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle AK Parti'ye başsağlığı diledi.

Kazdal da CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye'ye yönelik bir savaş tehdidi ayrıca içeride de bir “terör belası” olduğunu belirten Oran, “Bu ortamda bayramların maalesef adı var tadı yok” değerlendirmesini yaptı.

Tekrar bayram havası yaşanması için siyaset kurumuna çok büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Oran, iktidar ile ana muhalefet ve muhalefet partilerin biraraya gelerek çözüm üretmeleri gerektiğini vurguladı.

Kazdal ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesini anımsatarak, “O sürecin aslında Genel Başkanımız devamını arzu etmişti. İki parti arasında ziyarete katılanlardan oluşan bir komisyonun çalışmaya hemen başlayabileceğini ifade etmişti. Ben sizin bu temennilerinizden bu çalışmanın başlayabileceğini mi anlamalıyım?” diye konuştu.

Oran, bu ziyaretle Kılıçdaroğlu'nun aslında bir el uzattığını, sorunun çözüm adresinin parlamento olduğu vurgusunu yaptı.

“CHP BU İRADEYİ ORTAYA KOYUYORSA BİZ BUNDAN MEMNUNİYET DUYARIZ”

Oran, geçtiğimiz hafta TBMM'yi terör ve Suriye konusu gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdıklarını anımsatarak, “Umut ederdik ki bu toplantımıza hem AKP hem de MHP olumlu cevap verselerdi ve Meclis çatısı altında bu sorunları ele alıp bu sorunlarla ilgili çözümleri tartışıp Türk halkının geleceğiyle ilgili bu karanlık perdeyi, bu umutsuz tabloyu ortadan kaldırmak, amacımız oydu. Bu temennimiz her zaman geçerli” dedi.

TBMM'nin açılmasına 1 ay 10 gün gibi kısa bir zaman kaldığını ifade eden Kazdal, şayet Meclis'te bir çözüm üretebilecekse bunun Meclis açıldığında çok rahatlıkla görüşülebileceğini söyledi.

Kazdal, “Terör bağlamında çözümden yana bir irade ortaya koymak önemlidir. CHP bu iradeyi ortaya koyuyorsa biz bundan memnuniyet duyarız” dedi.

Kazdal'ın bu sözleri üzerine CHP Ankara Milletvekili Gök, TBMM'nin Kurtuluş Savaşı ortamında bile açık kalmış bir Meclis olduğunu belirterek, “Yaşanan bugünkü terör ortamında, Meclis toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Açıkçası bu konuda da sizlere sitem ediyoruz” diye konuştu.

Kazdal da “Terörün ülkedeki gündemi tırmandırdığı bir ortamda, bir anlamda terörün gündemine paralel bir şekilde devletin, siyasetin adım atması ne kadar doğru?” dedi.

Kazdal, şayet Meclis düzleminde bir çözüm üretilebilecekse kendilerinin CHP'nin üreteceği bu çözümü ekim ayında açılacak Meclis'te beklediklerini ifade ederek, “Bu sorunun çözümüne ilişkin olarak atmak istediğiniz adım neyse o gün geldiğinde bunları konuşmaya da hazırız. Ancak terörün ülkede olağanüstü bir atmosfer yaratma arzusu doğrultusunda Meclis'in de bu arzuya paralel hareket etmesi, bu atmosferi besleyecek bir adım atması ne kadar doğru?” değerlendirmesini yaptı.

Bunun üzerine Oran da bir anlamda bölgede olağanüstü hal olduğunu ileri sürerek, “Bizim siyaset kurumu olarak, bazı şeyleri siyaset üstü bırakmamız gerekiyor, terör de bunlardan birisi. Bunun üzerinden hiçbir siyasi partinin siyaset yapma lüksü olamamalı ve hep birlikte el birliği ile çözüm üretmemiz lazım” dedi.

DSP, BBP VE SP DE CHP'Yİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan DSP, BBP ve Saadet Partisi heyetleri de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Ayten Şahin başkanlığındaki DSP heyetinde, Medya Başkan Yardımcısı Nihat Söyler, PM üyesi Nursel Kızılırmak yer aldı. Ziyarette yine terör ve Suriye konuları öncelikli olarak konuşulurken, Türkiye'nin tarımda geldiği nokta da değerlendirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler başkanlığındaki BBP heyeti de CHP'nin ve tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Şenliler, İslam aleminin bayramı buruk kutladığını belirterek, “Dünyanın bütün sıkıntısını İslam alemi çekiyor. Türkiye'de de evlere ateş düşüyor. Bu terör belası ile nasıl bayram yapılır” dedi.

Umut Oran da Başbakanın Suriye konusunda “Bulanık suya balıklama atladığını” ileri sürerek, son söyleyeceğini ilk söylediği için bölgede aktif rol alamadığını savundu. Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram namazı sonrası yaptığı açıklamalarını ve üslubunu eleştirdi.

Ziyarette, Levent Gök'ün Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin gelişmeleri sorması üzerine Şenliler, “Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Kaza değil, suikast mı ortaya çıkacak. Yargıya güveniyoruz. BBP yargı kararından sonra son sözünü söyleyecek” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret etti.

Öztek, ülke meselelerinin önemli konularının konuşulması gerektiğini belirtti. Oran da sorunların çözümü için liderlerin karşılıklı oturup konuşması gerektiğini vurguladı.

BBP, DP VE DSP DE AK PARTİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'ni Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokrat Parti (DP) ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) bayramlaşma heyetleri ziyaret etti.

BBP İLE BAYRAMLAŞMA

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler başkanlığındaki heyet, terör örgütüyle bir siyasi partinin ortaya çıkan görüntülerinin kendilerinde “infial uyandırdığını” belirtti.

Şenliler, “Osmanlı Mebusan Meclisi'ndeki Ermeni, Rum milletvekillerinin dağdaki komitacılarla işbirliği yaptığı gibi bir izlenim, çağrışım edindik. 1910'lardaki, 1915'lerdeki Meclisi Mebusan'daki gayrimüslim vekillerin Hınçak ve Taşnak komitacılarıyla işbirliğini andırır gibi bir fotoğrafla karşı karşıya kaldık. Milletimizin hafızasında bu nüksetti” dedi.

BBP'nin Güneydoğu'daki Kürtlerle terör hadisesinin hiçbir alakası olmadığına inanan ve bu şekilde siyaset geliştirdiğini bildiren Şenliler, milletin feraset, sağduyu sahibi olduğunu ve bunların da üzerinden geleceğine inandıklarını ifade etti.

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Kapusuz da bayramların, ortak değerlerin vermiş olduğu manevi hazzı ve güzellikleri yaşamak için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kapusuz, şunları kaydetti:

“İnsanlıktan nasibini almamış, eli kanlı caniler maalesef hiçbir kutsalı olmadığı için bu milletin değerlerine de saygısızlık gösteriyorlar. Cahiliye dönemlerinde bile mukaddes sayılan aylarda bile o cahil insanlar savaşmaz o dönemi pas geçerlerdi. Ama üzülerek ifade ederim ki bu devrin cahilleri, canileri bu konuda ise maalesef o duyarlılıklardan fersah fersah uzak ve insanlıktan nasibini almamış güruh olarak yollarına devam ediyor, kan ve gözyaşına fırsat veriyor. Bunları milletimiz de bizde ibretle takip ediyor ve kaydediyoruz. Açıkçası bu milletin sabrını, tahammülünü, hoşgörüsünü zorlamak isteyenler bir sonuca ulaşabileceklerini ümit ediyorlarsa nafile, boş bir hayal peşindeler.”

DSP VE DP HEYETLERİNİN ZİYARETİ

AK Parti'yi daha sonra sırasıyla DP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Küçükay ile DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Vural başkanlığındaki heyetler ziyaret ederek, bayramlaştı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Vural, Türkiye'de yaşanan sıkıntılar olduğunu AK Parti'nin de iktidar partisi olması nedeniyle bu sıkıntıları daha yoğun bir şekilde yaşadığını belirterek, “Bayram günü iyi dilek ve temennilerde bulunmak istiyoruz. Huzurun, barışın ve refahın en kısa zamanda ülkemize ve bölgemize tekrar egemen olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Salih Kapusuz da DSP camiasının bayramını tebrik ederek, DSP Genel Başkanı Masum Türker'e selam gönderdi.

Siyasi partilerin demokrasi için önem arz ettiğini belirten Kapusuz, “Bu kurumların oluşturduğu gelenekler, kendi arasındaki irtibatlar demokrasi için çok önemlidir” dedi.

Siyasi partilerin birinci görevinin millete hizmet olduğunu dile getiren Kapusuz, şöyle devam etti:

“Bazen görev gereği iktidarda olursunuz, bazen muhalefette, ama aslolan milletin birliği, dirliğine hizmet etmektir. Bu memleket için her türlü çaba takdire şayandır. Geçmişte iktidar deneyimi yaşamış bir siyasi partisiniz, dolayısıyla zorlukların, iktidardaki yaşanan sıkıntıların ne olduğunu bilen bir partisiniz. Türkiye, şükürler olsun her geçen gün çok daha iyiye, güzele doğru yol almaktadır. Dünyanın büyük ekonomileri arasında yer almaya devam ediyor. Türkiye, dünyadaki krize rağmen bundan en az etkilenen bir ülke olmanın rahatlığını yaşıyoruz. Elbette bayram günlerinde güzel şeyler konuşacağız, güzellikleri ifade edeceğiz. Çünkü diğer zamanlarda herkes her şeyi her zaman konuşma imkanına sahip. Demokratik bir hukuk devletinde her şey her zaman konuşulabiliyor. Bayramda, milletimizin huzursuz olmayacağı söylemlerinin ifade edilmesi mutluluğa katkı verecektir.”

HAS PARTİ, SİYASİ PARTİLERLE BAYRAMLAŞMADI

Ramazan Bayramı dolayısıyla Malkoç ve bazı yöneticiler, partililerle bayramlaştı.

Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı salonunda gerçekleşen bayramlaşma sırasında konuşan Malkoç, “Daha önce adet olduğu üzere siyasi partiler de birbirine gidip gelirdi. Ancak biz, önümüzdeki siyasi süreci, bütünleşme sürecini dikkate aldığımızdan dolayı diğer partilerle bayramlaşmayı bu bayramda yapmadık, programımıza almadık. Bunun yerine arkadaşlarımızla bayramlaşalım diye bu programı koyduk” diye konuştu.

Bayramın, Türkiye ve İslam alemine hayırlı, insanlık barışı ve huzuruna vesile olmasını dileyen Malkoç, bayramın önemli unsurlarından birinin insanların akrabalarını, büyüklerini, eşini, dostunu, rahmete kavuşmuş olanların mezarını ziyaret anlamına gelen “sıla-i rahim” olduğunu belirtti.

Malkoç, Bayramın ilk gününün pazara gelmesi ve kısa bir tatil olmasına rağmen yüzbinlerce insanın, köylere varıncaya kadar hareket halinde olduğunun görüldüğünü söyledi.

Malkoç, bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, milletin bayramların öneminin bilincinde olduğunu kaydetti.

İnsanların, yaşanan üzücü kazalara, başka sıkıntılara rağmen bayram tadında bir bayram yaşamaya çalıştığını dile getiren Malkoç, bayramdan sonra Türkiye'yi hareketli günlerin beklediğini ifade etti.

Malkoç, Libya'da, Sudan'da, Pakistan'da, Irak'ta, Suriye'de yaşanan olayların, sanki dünyanın İslam aleminden ibaretmiş gibi gözüktüğünü, bütün çatışmalar, kavgaların burada yaşandığını söyledi.

“İnsanın yüreği burkuluyor, içi daralıyor” diyen Malkoç, Türkiye'de de benzer şekilde, ramazanda ve bayramın birinci gününe kadar terör olayları olduğunu ve şehitler verildiğini söyledi.

Malkoç, Türkiye'nin bu olumsuzlukları aşacak güçte bulunduğunu belirterek, “Yeter ki Türkiye'deki kanaat önderi olan insanlar, özellikle siyasetçiler adımlarını atarken, sözlerini sarfederken bireysel hesaplarını, siyasi parti hesaplarının yerine bu ülkenin milletinin istikbalini ve huzurunu düşünerek atsınlar. Türkiye bu sıkıntıları, zorlukları aşacaktır” dedi.

“BAYRAMDAN SONRA SİYASET ISINACAK”

Bayramdan sonra siyasetin dalgalanacağını ve ısınmaya başlayacağını ifade eden Malkoç, “Özellikle HAS Parti ile ilgili bizim yapacağımız çalışmalar ve atacağımız adımlar vardır” diye konuştu.

Başta terör olayları olmak üzere Türkiye'nin gündeminde önemli meselelerin de yeniden ele alınacağını bildiren Malkoç, şu anda terörün Türkiye'nin birinci gündem maddesi olduğu şeklinde gözüktüğünü savundu.

Malkoç, bunun halka, devlete haksızlık olduğunu öne sürerek, özellikle siyasilerin, külahını, şapkasını, fesini önüne koyup düşünmesi gerektiğini ifade etti.

MHP HEYETİ, CHP'Yİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki MHP heyetinde Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

CHP'de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Ankara Milletvekili Levent Gök ile PM Üyesi Gül Çiftçi karşıladı.

Herkesin bayramını kutladığını belirten Haluk Ayhan, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğine işaret etti.

Ayhan, şöyle konuştu:

“Nereden bakarsanız bakın içeride meydana gelen olayların benimsenmesi mümkün değil. Bugün meydana gelen olaylar milletimiz tarafından tasvip edilmeyen olaylar. Daha önce bu işlerden sorumlu olan hükümet mensuplarının bu işlerde bitarafmış gibi davranması olayı benimsememesi, önlem almaması üzüntü verici. Gerçekten uygulanan politikaların nihai olarak getirdiği nokta bugünkü noktadır. Eğer Habur olmasaydı Oslo olmazdı. Oslo olmasaydı birkaç gün önce meydana gelen olaylar olmazdı. Bunlar milletimiz açısından üzüntü verici olaylar. Teröre karşı ciddi önlem alınmalı. Dimdik, hep birlikte ayakta durmamız gerekiyor.”

Umut Oran da bayramı buruk kutladıklarını ifade ederek, halkın büyük bir kısmının hükümetin politikalarından rahatsız olduğunu ileri sürdü.

 

İktidar partisinin neredeyse “PKK'ya teslim olduğunu” iddia eden Oran, terörle mücadele yerine müzakere edildiğini savundu.

Oran tutuklu milletvekillerinin durumunu da “yargı ayıbı” olarak değerlendirdi.

“BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI BÖLGEDE ORDU İLE GEZİYOR”

Türkiye'de olağanüstü bir dönem yaşandığına işaret eden Oran, “Başbakan, İçişleri Bakanı bölgede ordu ile geziyor” dedi.

Siyaset kurumunun, bu konuları siyasete alet etmeden çözüm üretmesi gerektiğini kaydeden Oran, şöyle konuştu:

“Biz bu nedenle parlamentoyu göreve davet ettik, savaş döneminde bile kapanmamış Gazi Meclis'i göreve davet ettik. MHP'den bize destek vermesini bekledik. Bu tablonun tek suçlusu AK Parti. AK Parti parlamentoya gelmeli, hesap vermeli, çözüm için bizlerle beraber ortak aklı geliştirmeli. Bu noktada ben gerçekten MHP olarak bizim bu anlayışımızı, iyi niyetli yaklaşımımızı desteklememiş olmanız bizi üzdü. Bunu bir sitem olarak değil, ama gerçekten böyle samimi bir ortamda paylaşmak istedim. Hükümetin görevini doğru yaptıracak tek aracımız var; milletin iradesinin tecelli ettiği yüce Meclis.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da bu sözler üzerine MHP'nin terör karşısındaki duruşunun herkes tarafından bilindiğini anımsattı.

Terör sorunu olduğunu ve devletin bir parçasının koparılmak istendiğini belirten Ayhan, bu duruma karşı olduklarını yineledi.

Ayhan, şunları kaydetti:

“Geldiğimiz nokta itibarıyla AKP de diğer siyasi partiler de başladıkları noktaya geri dönmüşlerdir. Dolayısıyla MHP'nin görüşleri haklılık kazanmıştır. Parlamentonun toplanması hususunda da biz orada gerçekten vatanın savunmasını yapan güvenlik kuvvetlerimizin o esnada kendilerine yönelik konuşmaların olacağı bir ortamı benimsemiyoruz. Orada Türkiye için çalışan insanların güvenlerini sarsmanın yerinde olmadığı kanaatindeyiz.”

Levent Gök, geçtiğimiz günlerde Tunceli'de olduğunu anımsatarak, “kent merkezi dışında devletin hakimiyetinin olmadığını gördüğünü” ileri sürdü.

“PKK İLE BDP'NİN GÖRÜNTÜLERİ KABUL EDİLECEK GÖRÜNTÜLER DEĞİL”

Bir gazetecinin “BDP milletvekilleri ile terör örgütü mensupları arasında kamuoyuna yansıyan görüntülerin” sorulması üzerine Ayhan, “Ben açık ve net söyledim daha önce. Habur olmasaydı, Oslo olmasaydı, bu hadise olmazdı” dedi.

 

Umut Oran, Türkiye'nin son 10 yılda sıfır terörden, yüzlerce kayıp verilen noktaya geldiğini belirterek, “Bu gerek Oslo'da gerek Habur'da terör örgütü ile mücadele yerine müzakereyi tercih etmenin bir sonucudur. PKK ile BDP'nin oradaki görüntüleri kabul edilecek görüntüler değildir” diye konuştu.

DP VE İP DE ZİYARET ETTİ

CHP'yi ziyaret edenler arasında Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay ile Şahap Yaralı yer aldı.

Gündemin yine terör olduğu ziyarette, Küçükay, hükümetin Türkiye'nin sorunları yerine Suriye ve Arakan'daki gelişmelerle daha yakından ilgilenmesini “Eve lazım olan camiye haramdır” sözüyle eleştirdi.

DP'nin ardından Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek başkanlığındaki İşçi Partisi heyeti de CHP'yi ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset