Bayramlaşmada ‘Haydi Bismillah’ polemiği

Kurban Bayramının ikinci gününde partiler arası bayramlaşmalar yapıldı. AK Parti heyeti ile CHP heyeti arasındaki buluşmada ise "Haydi Bismillah" polemiği yaşandı.CHP'nin başvurusuyla AK Parti'nin seçim şarkısı "Haydi Bismillah'ın yasaklandığını hatırlata

Bayramlaşmada ‘Haydi Bismillah’ polemiği

Kurban Bayramının ikinci gününde partiler arası bayramlaşmalar yapıldı. AK Parti heyeti ile CHP heyeti arasındaki buluşmada ise "Haydi Bismillah" polemiği yaşandı.

CHP'nin başvurusuyla AK Parti'nin seçim şarkısı "Haydi Bismillah'ın yasaklandığını hatırlatan Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Sezgin Tanrıkulu'na sitem etti. Gündoğdu, "-Her hayrın başı besmele- dedik ama siz buna karşı çıktınız. Bizim besmele ile start verdiğimiz çalışma Yüksek Seçim Kurulu'na götürüldü. Sizin Genel Başkanınınız Kemal Kılıçdaroğlu "biz ibadeti Allah için yaparız" diyor ve bu dini siyasete alet etmek olmuyor da, "haydi bismillah" neden olsun, anlamadık" dedi.

Tanrıkulu ise, "Besmele bizim kutsalımızdır. Siyasi partiler yasası, ortak değerlerimizin bir siyasi parti tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılmasını engelliyor. Bunun seçim şarksında yer alamayacağını bile bile; "YSK bir karar versin de şarkı üzerinden ebedi mağduriyet devam etsin" dediniz. Biz buna mani olduk" yanıtını verdi.

AK PARTİ-MHP GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEM TERÖRDÜ

AK Parti MHP bayramlaşmasında ise konu terör saldırılarıydı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Kim teröre, teröriste destek veriyorsa hukuk önünde yargılanmalıdır. Siz o bölgede özerklik ilan edemezsiniz, Türkiye buna müsaade etmez. Buna vatandaşlarımız müsaade etmez. Burada HDP'nin dil değişikliği yapması gerekir. PKK'nın silah bırakması gerekir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emir Halil Ayhan ise, çözüm sürecinin buzdolabında bekletilmesini değil, tamamen sonlandırılmasını istediklerini belirterek, "Bu nedenle toprağın bir parçasını koparmak isteyenlerle müzakere olmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset